Manşetler

Renkli elektronik kağıt ekranlı Pebble Time bağış kampanyasıyla birlikte duyuruldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pebble-time-250215-2

Günlerce süren dedikodu, spekülasyon ve yanlışlıkla sızan bazı detayların ardından Pebble nihayet yepyeni akıllı saatini duyurdu.

Pebble Time adını taşıyan yeni akıllı saat Apple Watch ve Android Wear cihazlarıyla kıyasıya rekabet etmeye hazırlanıyor. Ayrıca bu ürün şirketin ürün serisi içinde renkli ekrana sahip olan ilk akıllı saat olma özelliğini de taşıyor. Renkli elektronik kağıt ekran teknolojisi kullanılsa da, pil ömrü bu durumdan olumsuz etkilenmiyor. Pebble, Pebble Time’ın tek bir şarjla yedi güne kadar çalışacak gücü sunduğunu iddia ediyor.

Pebble ve Pebble Steel modellerinden farklı olarak gelen yenilikler arasında dahili mikrofon da bulunuyor. Bunun sayesinde gelen bildirimlere sesli yanıtlar vermek veya sesli notlar yazdırmak mümkün olacak. Suya dayanıklı olan Pebble Time bu sayede yüzerken veya duş alırken de sahibine eşlik edecek.

pebble-time-250215-6

Orijinal Pebble modeline göre yüzde 20 oranında daha ince olan Pebble Time iPhone ve Android akıllı telefonlarıyla uyumlu çalışacak. Ne var ki, iPhone tarafında iOS 8 veya üstü sürümün yüklü olması şartının arandığını belirtelim. Öte yandan Android 4.0 ve üstü sürümle çalışan Android telefonları da destekleniyor.

Pebble Time’da Pebble işletim sisteminin yeni bir versiyonu ön yüklü olarak geliyor. Bu yeni sürüm bildirim, hava durumu, haberler, seyahat ve anımsatıcıları kronolojik sırada gösteriyor. Bu sayede tek bir tuşa basarak sırada hangi etkinliğin, raporun veya haberin gördüğünü görmek mümkün oluyor. Ayrıca geriye doğru kaydırma yaparak kaçan bir olay veya ayrıntının bulunup bulunmadığı görülüyor.

Bütün Pebble uygulamaları ve saat yüzleriyle uyumlu olan Pebble Time’ın yeni ve özel bir yazılımı da bulunuyor. Şirket ABD’de The Weather Channel, ESPN, Jawbone, Evernote ve Pandora gibi iş ortaklarıyla işbirliği yapacak. Diğer ülkelerde de yerel iş ortaklarıyla benzer hizmetler sunulabilir. Yeni API ve araçlar da geliştirici kitlesinin kullanımına sunulacak, onlar da Pebble Time için uygulamalar geliştirebilecek.

Pebble başlangıçta olduğu gibi Pebble Time’ı da bir Kickstarter bağış kampanyasıyla satmayı uygun gördü. Bu akşam saatlerinde açılan Pebble Time bağış sayfasında 159 dolar ve üstü bağışta bulunanlara saat hediye ediliyor, gönlünden 159 doların altında bir miktar kopanlar ise sadece yaptıkları bağışla kalıyor. Dünya çapında dağıtımı yapılacak saatin mayıs ayından itibaren gönderilmeye başlanması planlanıyor.

Pebble Time’ın Kickstarter’daki bağış kampanyası sadece 30 dakika içinde 1 milyon dolarlık miktara ulaştı, böylelikle planlanan 500 bin dolarlık hedefin iki katına çıkılmış oldu. Pebble Time bu 1 milyon dolara erişim performansıyla Kickstarter rekorunu da kırmış oldu. Haberi hazırladığımız zamanda bağış sayfasını kontrol ettiğimizde toplanan bağışın 6 milyon doları geçtiğini gördük.

Kickstarter sürecinin bitişinin ardından saat geleneksel satış kanalları ve mağazalar üzerinden satılacak. Üç farklı renk seçeneği bulunan renkli elektronik kağıt ekranlı saatin fiyatı 199 dolar olacak.

İLGİLİ HABERLER