Teknoloji

Pebble fiyatlarını 50 dolar aşağıya çekti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pebble-smartwatch-140613

Teknoloji dünyasında rekabetin yeni cephelerinden biri olan akıllı saatler pazarındaki oyuncuların sayısı her geçen gün artıyor. Arenanın giderek daha kalabalık hâle gelmesi, pazarın ilk katılımcılarından biri olan Pebble’ı yeni bir fiyat politikası uygulamaya itti. Şirket orijinal modelinin ABD satış fiyatını 150 dolardan 100 dolara, Pebble Steel’in fiyatını ise 250 dolardan 200 dolara çekti.

Fiyat indirimi genelde satışların istenilen doğrultuda gitmediği anlamını taşısa da, Pebble CEO’su Eric Migicovsky aksini iddia ediyor. Migicovsky giderek büyüyen ekosistemde satışlarının da güçlü bir seyir izlemeyi sürdürdüğünün ve ürün için doğru fiyat sunma konusundaki isteklerinin altını çizdi. CEO belirlenen fiyatların Pebble’ın rekabet ortamındaki konumunu temsil ettiğini sözlerine ekledi.

Android Wear ve Apple Watch’un ortaya çıkmasıyla birlikte akıllı saat pazarında işler Pebble için biraz daha zorlaşsa da, şirket bu rekabet ortamında ayakta kalmak için yeni adımlar atmayı ihmal etmiyor. Fiyat indirimine ek olarak, gerçekleştirilen yazılım güncellemesiyle Pebble’ın akıllı saatleri sürekli egzersiz takip özelliğine kavuştu.

Pebble’ın akıllı saatlerine ekim ayı itibarıyla Birleşik Krallık, İskandinav ülkeleri, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’da ulaşmak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER