PayPal, “şimdi al, sonra öde” olarak bilinen ödeme çözümü üzerine uzmanlaşan Paidy isimli Japon şirketini satın aldı. Bloomberg’in haberine göre, PayPal’ın kasasından Paidy için 300 milyar yen (22,8 milyar TL) çıktı.
PayPal tarihinin en büyük ikinci satın almasını gerçekleştirdi. Şirket daha önce çevrimiçi kupon platformu Honey için 4 milyar dolar ödemişti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Avrupa Birliği 13 yaş altına sosyal medya kapısını kapatıyor

Insta360 X6 daha kompakt tasarım ve 8K 50 fps ile geliyor

Samsung Health’te yeni AI onayı reddedilirse sağlık verileri silinebilir
Apple’ın M7 planı sızdı: En büyük değişiklik Pro ve Max modellerinde olabilir

Samsung’un yeni üçe katlanan telefonu gecikebilir
“Şimdi al, sonra öde” servisleri, kullanıcılara satın alma işlemlerini faiz ödemeden birkaç taksitle veya daha sonra ödeme imkanı veriyor. PayPal gibi hizmet sağlayıcıları işlem ücretlerini tıpkı kredi kartı şirketleri gibi satıcıya yansıtıyor.
Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’in yönettiği ödeme şirketi Square de bir süre önce “şimdi al, sonra öde” hizmeti sunan AfterPay isimli şirketi 29 milyar dolar karşılığında bünyesine katmıştı.
Paidy’nin muadillerinden ayrılan bir yönünün olduğunu da belirtmek gerekiyor. Şirket Japonya’daki kullanıcılarına çevrimiçi ortamda aldıkları ürünlerin bedelini marketlerde fiziksel olarak ödeme imkanını sunuyor. Japonya’da “şimdi al, sonra öde” çözümü sunmayan PayPal, Paidy sayesinde bu ödeme modelini de hizmetleri arasına eklemiş olacak.


