Teknoloji

PayPal ödeme çözümü şirketi Paidy’yi satın aldı

paypal kripto para ödeme pinterest

PayPal, “şimdi al, sonra öde” olarak bilinen ödeme çözümü üzerine uzmanlaşan Paidy isimli Japon şirketini satın aldı. Bloomberg’in haberine göre, PayPal’ın kasasından Paidy için 300 milyar yen (22,8 milyar TL) çıktı.

PayPal tarihinin en büyük ikinci satın almasını gerçekleştirdi. Şirket daha önce çevrimiçi kupon platformu Honey için 4 milyar dolar ödemişti.

“Şimdi al, sonra öde” servisleri, kullanıcılara satın alma işlemlerini faiz ödemeden birkaç taksitle veya daha sonra ödeme imkanı veriyor. PayPal gibi hizmet sağlayıcıları işlem ücretlerini tıpkı kredi kartı şirketleri gibi satıcıya yansıtıyor.

Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’in yönettiği ödeme şirketi Square de bir süre önce “şimdi al, sonra öde” hizmeti sunan AfterPay isimli şirketi 29 milyar dolar karşılığında bünyesine katmıştı.

Paidy’nin muadillerinden ayrılan bir yönünün olduğunu da belirtmek gerekiyor. Şirket Japonya’daki kullanıcılarına çevrimiçi ortamda aldıkları ürünlerin bedelini marketlerde fiziksel olarak ödeme imkanını sunuyor. Japonya’da “şimdi al, sonra öde” çözümü sunmayan PayPal, Paidy sayesinde bu ödeme modelini de hizmetleri arasına eklemiş olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER