Teknoloji

PayPal tasarruf servisi Honey’yi satın aldı

paypal honey
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PayPal için başka şirketleri satın almak pek sıra dışı bir durum değil. Şimdiye kadarki satın almalarında genellikle ödeme şirketlerine yönelen PayPal’ın bu seferki durağı ise biraz daha farklı. Son satın alma, PayPal’ı yeniden çevrimiçi alışveriş pazarına geri döndürüyor.

PayPal’in satın aldığı son şirket, para tasarrufu servisi Honey oldu. Taraflar satın alma için 4 milyar dolarlık bir anlaşma karşılığında uzlaşmaya vardı. Bu, PayPal’in şimdiye kadar başka bir şirketi satın almak için ödediği en yüksek bedel olma özelliğini taşıyor.

Anlaşmayla ilgili olarak yapılan açıklamada, iki şirketin de müşteriler için alışveriş deneyimini basitleştirmeyi ve kişiselleştirmeyi amaçladığı belirtildi. Anlaşmadan 30 binden fazla çevrimiçi alışveriş platformunun yararlanacağı da açıklamada dikkat çekilen noktalar arasında bulunuyor.

PayPal güçlü rakiplerine karşı bir koz daha elde etti

Honey’yi mobil uygulamaları veya tarayıcı eklentisi üzerinden 17 milyonu aşkın kişi kullanıyor. Eklentinin yüklenmesinin ardından Honey e-ticaret sitelerindeki fiyat değişikliklerini takip etmeye başlıyor. Buna ek olarak, ödemeler yapılırken de kullanıcının mevcut kuponları otomatik olarak sisteme işleniyor. Kuponun olmadığı zamanlarda ise Honey, hediye kartı olarak da kullanılabilen sadakat puanları sunuyor.

PayPal’in hâlihazırda dünya genelinde 24 milyondan fazla çevrimiçi platformla işbirliği bulunuyor. Honey’nin satın alınması da, şirkete daha iyi hedefleme ve kişiselleştirme yapma imkanını sunabilir. Apple, Facebook ve Google gibi şirketlerin de ödeme pazarına girmesi, PayPal’ın bu tarz servislerle kendisini geliştirmesini daha önemli hâle getiriyor

İLGİLİ HABERLER