Teknoloji

Teknoloji dünyasındaki işten çıkarma dalgasında sıra PayPal’a geldi

paypal

PayPal toplam iş gücünde yüzde 9 oranında kesintiye gidiyor. Karar, CEO Alex Chriss’in imzasını taşıyan bir mektupla şirket çalışanlarına duyurulduktan bir süre sonra kamuoyuyla paylaşıldı.

Bu karar doğrultusunda 2500 civarı çalışanın işine son verilecek. İşten çıkarılacak olanların kaderi hafta sonuna kadar belli olacak. Şirket geçtiğimiz yıl da maliyetleri kısmak için 2000’den fazla çalışanıyla yollarını ayırmıştı.

Teknoloji dünyasının 2023’teki ana gündem maddelerinden biri olan işten çıkarmalar, 2024’te de devam ediyor. PayPal ile aynı gün benzer bir duyuru yapan bir diğer şirket de Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’in şirketi Block oldu. Çatısı altında Cash App, Foundational ve Square gibi kuruluşları barındıran Block, iki ay içinde ikinci işten çıkarma kararını açıkladı.

Bu ayın başlarında Google, Asistan ve donanım bölümlerinde binden fazla işçiyi işten çıkarırken, CEO Sundar Pichai çalışanları yıl boyunca daha fazla kesintiye hazırlanmaları konusunda uyarmıştı. Discord, eBay, Riot Games, TikTok, Microsoft, iRobot, Amazon, Unity ve Duolingo gibi şirketler de ocak ayında toplu olarak binlerce kişiyi işten çıkarmıştı.

PayPal çevrimiçi ödeme endüstrisindeki en eski şirketlerden biri. Ancak son yıllarda Zelle gibi rakipler ve Apple gibi büyük bütçeli teknoloji şirketleri de bu alana giriş yaptı. Bu rekabet ortamı da şirket üstündeki baskıyı artırdı.Bloomberg, dört analistin bu ay şirketin hisselerinin notunu düşürdüğünü belirtti. CEO Chriss ise mektubunda, şirketin “büyüme yaratacağına ve hızlandıracağına inandığımız iş alanlarına yatırım yapmaya devam edeceğini” söyledi.

PayPal 2023’ü güçlü büyüme ile tamamlamıştı

PayPal’da işten çıkarmalar, şirketin 2023 yılı boyunca kaydettiği güçlü büyümeye rağmen devam ediyor. Şirketin Eylül 2023 itibarıyla geliri, bir önceki yıla kıyasla yüzde sekizden fazla artışla 7,42 milyar dolar oldu. Kazanç beklentilerini aştı ve platformunda gerçekleşen işlem sayısında “çift haneli büyüme” bildirdi.

2023’ün eylül ayında CEO’luğu devralan Chriss, kasım ayındaki hissedar toplantısında maliyetlerin yüksek olduğunu ve bunun şirketi yavaşlattığını belirtmişti. Bu açıklama, işten çıkarmaların nedenini görmeye yardımcı oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER