Teknoloji

PayPal 2 bin kişiyi işten çıkarıyor

paypal kripto para ödeme pinterest
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İş gücünde ciddi bir kesintiye giden teknoloji şirketleri arasına PayPal da katıldı. Ödeme şirketinden yapılan açıklamada, yaklaşık 2 bin çalışanının işine son verileceği belirtildi. Bu sayı, şirketin toplam iş gücünün yüzde 7’sine tekabül ediyor.

Şirketin başkanı ve CEO’su Dan Schulman, işten çıkarmaların birkaç hafta içinde gerçekleşeceğini ve bazı birimlerin diğerlerine kıyasla bu süreçten daha yoğun şekilde etkileneceğini belirtti.

Schulman şu ifadeleri kullandı: “İşten ayrılacak çalışanlarımıza büyük bir saygı ve empatiyle yaklaşacağız. Onlara cömert paketler sunacağız, geçiş dönemleriyle ilgili destek ve danışmanlık hizmeti vereceğiz. Şirkete yaptıkları katkılardan dolayı kişisel takdirlerimi de paylaşmak isterim.”

PayPal son çeyrekte beklentileri aştı

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, çalışanlarının bir kısmıyla yollarını ayıran ilk teknoloji şirketi PayPal değil. Google bir süre önce 12 bin kişinin işine son vereceğini açıklamıştı. Daha öncesinde ise Microsoft 10 bin çalışanına veda edeceğini duyurmuştu. Schulman da benzer kararlar alan diğer şirketlerdeki mevkidaşları gibi “zorlu makro ekonomik koşulları” sorumlu tuttu.

Bu noktada PayPal’ın geride kalan çeyrekte Wall Street beklentilerini aştığını belirtmekte fayda var. Yıllık bazda şirketin geliri yüzde 11, kârı ise yüzde 7 oranında arttı.

İLGİLİ HABERLER