Teknoloji

PayPal’ın yeni CEO’su Alex Chriss: Şirketin geleceği ve kripto para stratejileri

paypal

PayPal, yeni CEO’su olarak 27 Eylül itibarıyla Alex Chriss’i atayacak. İlk olarak CNBC-e tarafından bildirilen habere göre, Chriss şu anda Intuit şirketinin küçük işletmeler için kıdemli başkan yardımcısı ve CPO’su olarak görev yapıyor. Yeni CEO, PayPal’ın 2014’ten beri başkanı ve CEO’su olan Dan Schulman’ın yerine gelecek. Schulman, yıl sonuna kadar istifa etmeyi planladığını daha önce açıklamıştı ve gelecek mayıs ayına kadar bir yönetici olarak görev yapacak.

PayPal ve kripto paralar

PayPal, bu ayın başlarında kendi Amerikan Doları destekli stabil kripto parası olan PayPal USD (PYUSD)’yi duyurdu. Bu, insanların kişiden kişiye ödemeler yapmasına ve para birimini PayPal ile diğer dış cüzdanlar arasında transfer etmesine olanak tanıyor. Aynı gün, PayPal’ın hizmet şartlarının, kullanıcıların PYUSD dahil olmak üzere kripto varlıklarını yönetebilecekleri yeni bir Kripto Para Merkezi’ni de belirttiği şekilde güncellendiği bildirildi.

Schulman, dijital paraların, Amerikan Doları gibi “stabil bir araç” gerektirdiğini belirtmişti ve şimdi, PayPal yeni CEO ile bu konuda ilerleyecek.

Alex Chriss, Intuit’teki görev süresi boyunca, 2021’de Mailchimp’in 12 milyar dolarlık satın alınmasına öncülük etti. Küçük işletmeler ve serbest çalışan grupları ile ilgilendi. PayPal yönetim kurulu başkanı John Donahoe, bir basın açıklamasında, “Yönetim kurulu arama komitesi, PayPal’ı bir sonraki büyüme ve genişleme aşamasına götürecek doğru adayı bulmak için titizlikle çalıştı ve Alex’in bu kişi olduğundan eminiz.” dedi.

PayPal’ın yeni dönemdeki stratejileri, kullanıcılarına daha geniş bir hizmet yelpazesi sunmak ve finansal teknolojinin ön saflarında yer almak için kripto paralara olan yatırımını artırmaya yönelik olacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER