Teknoloji

Özel İletişim Vergisi yüzde 7.5’ten yüzde 10’a çıkarıldı

özel iletişim vergisi

Özel İletişim Vergisi için zam yapıldı. Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda daha önce yüzde 7.5 olan vergi oranı yüzde 10’a çıkarıldı.

1999 yılında Marmara Bölgesi’nde meydana gelen 17 Ağustos depreminin sonrasında getirilen ve deprem vergisi olarak anılan kalemlerden bir tanesi de Özel İletişim Vergisi olmuştu. Uzun zamandır çeşitli iletişim hizmetlerinden alınan bu vergi, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 10’a yükseltildi.

30 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete nüshasında yayınlanan 3469 sayılı kararda; “6802 sayılı Gider Vergileri Kanununun 39 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (d) bentlerindeki oranların yeniden belirlenmesi hakkındaki ekli Kararın yürürlüğü konulmasına, mezkûr maddenin yedinci fıkrası gereği karar verilmiştir.” ifadesi yer alıyor. Gider Vergileri Kanununun 39’uncu maddesinin (a), (b), (c) ve (d) bentleri; her türlü mobil elektronik haberleşme, radyo ve televizyon yayınları, kablolu-kablosuz internet servis sağlayıcılığı hizmetlerinden yüzde 7.5 oranında Özel İletişim Vergisi alınmasını öngörüyordu. Kararla birlikte bu oran yüzde 10 olarak belirlendi.

Özel İletişim Vergisi zammı ile birlikte cep telefonu hizmetleri, internet hizmetleri ve bunun gibi iletişim hizmetleri karşılığında ödenen ücretler artacak. Vergi artışının müşterilere ne oranda yansıyacağına ise hizmet sağlayan şirketler karar verecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER