Teknoloji

Outlook.com artık yenilikçi bir web uygulaması

outlook web uygulaması

Microsoft Outlook.com ve Outlook Web e-posta servislerini Progressive Web Apps (PWA) formuna dönüştürüyor. Yenilikçi web uygulamasına dönüşümle birlikte herhangi bir Outlook kullanıcısı web uygulamasını Windows, macOS, Chrome OS ve bunun gibi PWA destekleyen diğer platformlara kolaylıkla yükleyebilecek.

Bu web uygulaması epey dağınık ve karmaşık görünen Outlook Windows masaüstü uygulamasına veya Windows 10’un bir parçası olarak dağıtılan Windows Mail e-posta istemcisine yararlı bir alternatif olarak nitelendirilebilir.

Yenilikçi web uygulamaları özünde hâlâ web siteleri, ancak daha iyi önbellekleme yapıyor. Aynı zamanda bildirim özellikleri sunuluyor. Arka plan işlevleri de geleneksel uygulamalarınkine daha çok benziyor.

Microsoft geçen yıldan beri Windows uygulamaları için yenilikçi web uygulamaları versiyonlarına uyum sağlıyor. Outlook da şirketin Word ve Excel gibi diğer Office ürünlerinin arasına bu destekle birlikte katılmış oluyor.

Outlook.com web uygulamasını şimdi yükleyebilirsiniz

Eğer Chrome veya Brave gibi bir Chromium tabanlı internet tarayıcısı kullanıyorsanız, Outlook.com desteği şu anda mevcut durumda. Outlook.com‘u adres çubuğundan kolaylıkla yükleyebilirsiniz. Böylelikle uygulama Windows veya macOS’te yerel bir uygulama gibi çalışacaktır.

Ayrıca Microsoft Gmail, Google Drive, Google Takvim için de Outlook.com’a destek getiriyor. Şirket şu anda bu entegrasyonu küçük bir kullanıcı kitlesiyle test ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER