Teknoloji

Microsoft Gmail, Google Drive ve Takvim’i Outlook.com’a getiriyor

microsoft outlook.com gmail

Microsoft Gmail, Google Drive ve Google Takvim’i Outlook.com web istemcisine entegre etmeyi planlıyor. Yazılım üreticisi bu entegrasyonu yakın zamanda bazı hesaplarda test etmeye başladı. Twitter kullanıcısı Florian B de bu kullanıcılardan bir tanesi oldu.

Hızlı bir kurulum sürecinin ardından, bir Google Hesabını bir Outlook.com hesabına basit şekilde bağlıyorsunuz. Böylelikle Gmail, Drive dokümanları ve Google Takvim otomatik olarak web üzerinde Outlook.com’da görüntüleniyor.

Outlook iOS ve Android’in çalışmasına benzer şekilde işleyen bu sistemde ayrı gelen kutularının ve takvimde de yan yana entegrasyonun varlığı söz konusu oluyor. Florian, erken test döneminde birden fazla Google Hesabının eklenemediğini gösteriyor. Outlook ve Gmail hesapları arasında geçiş de tüm sayfanın yenilenmesini gerektiriyor.

Google Drive entegrasyonu Google’ın servisindeki dokümanları ve dosyaları destekliyor. Böylelikle onları hızlı şekilde Outlook veya Gmail e-posta iletilerine ekleyebilirsiniz. Kaç Outlook.com kullanıcısının şimdiye kadar bu işleve eriştiği bilinmiyor. Ya da Microsoft’un bu imkanı ne zaman daha geniş kullanıcı kitlesine sunacağı hakkında şu an için bir bilgimiz bulunmuyor.

Aslında çoğu insan e-posta kontrolü için Gmail web sitesini ziyaret edebilir. Ancak kişisel hesabı olarak Outlook.com’u, iş için de G Suite e-posta hesabını kullananlar için bu entegrasyon kullanışlı olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER