Manşetler

Oppo yeni ekran altı kamera teknolojisini ve bir sonucunu sergiledi – Video

oppo ekran altı kamera
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo, ekran altı kamera teknolojisinin geldiği en son noktayı sergiledi. Şirket, teknolojinin en son sürümünde, ekranın bütünlüğünden ödün vermeden bir selfie kamerasının ekranın altına yerleştirilmesine izin verdiğini iddia ediyor.

Oppo, daha fazla ışığın geçmesine izin vermek amacıyla ekranın kamerayı kaplayan kısmındaki piksel yoğunluğunu azaltan önceki yaklaşımların aksine, OLED panelinin geri kalanıyla aynı 400 ppi netliği korumak için daha küçük boyutlu pikseller kullanıyor.

oppo ekran altı kamera

Çinli şirkete göre sonuç, kullanıcıların günlük kullanım sırasında ekran altı kamera alanı ile ekranın geri kalanı arasında neredeyse hiç görsel fark görmemesi ve çok daha sürükleyici bir görsel deneyim yaratması şeklinde oluyor. Oppo, önceki ekran altı kameralar için en kötü durum senaryosu olarak gösterilen, beyaz arka plan ve keskin metin senaryosunu sergiledi; bir e-okuyucu uygulaması çalıştıran prototip telefonun görüntüsünü gösterdi.

Aşağıdaki fotoğraf ise Oppo’nun bu teknolojiyi kullanan selfie kamerasıyla çekilmiş:

oppo ekran altı kamera

Bu, yalnızca iyi ışıkta çekilmiş bir örnek, buna rağmen görüntünün belirli bölümlerinde bazı renk bozulmaları var gibi görünüyor. Bununla birlikte, ZTE’nin Axon 20 5G’sinde kullanıma sunulan ilk ekran altı kameranın sağladığından çok daha iyi görünüyor.

Oppo, uzun süredir ekran altı kameralar üzerinde çalışıyor. 2019’daki MWC Şanghay’da geliştirdiği teknolojinin ilk gösterimini yapmıştı. Ancak bir noktada bu teknolojiyi piyasaya sunacağı gerçek bir cihaza yerleştirmesi gerekiyor. O zamana kadar bu teknolojinin ne kadar performans gösterdiği konusunda net bir yorum yapmak kolay görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER