Teknoloji

16 günlük pil ömrü sunabilen Oppo Watch 2 tanıtıldı, Çin’de satışa çıkıyor

oppo watch 2

Oppo Watch 2 Çin’de piyasaya sunuldu. Yeni nesil akıllı saat, birinci nesil Oppo Watch ile aynı şekilde Apple Watch tarzı tasarıma sahip, ancak geliştirilmiş dahili donanım barındırıyor. 9to5Google’ın belirttiğine göre, buna Qualcomm’un en son Snapdragon 4100 platformu ve düşük güç modunu kullanırken tek bir şarjla 16 güne kadar pil ömrü de dahil.

İlk Oppo Watch’ın Çin modelinde olduğu gibi Oppo Watch 2, Google’ın WearOS’unu değil, Oppo’nun Android tabanlı ColorOS’unu çalıştırıyor. Geçen yılki model daha sonra aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Çin’in dışındaki ülkelerde WearOS ve Google Play Store’a erişim ile sürülmüştü. Ancak Oppo şu anda daha geniş bir çapta piyasaya çıkış için herhangi bir plan açıklamadı.

Halihazırda piyasaya çıkmış ürünleri yeni işletim sistemine güncellemenin zor olacağı düşünüldüğünden, şirketin Google ve Samsung iş birliğiyle yakında çıkacak olan Wear OS 3.0’ı beklemesi ve daha sonra uluslararası lansman için harekete geçmesi mümkündür.

oppo watch 2

Oppo Watch 2, 60Hz yenileme hızı ve 326ppi ile kavisli bir OLED ekrana sahip, 42 mm ve 46 mm boyutlarında gelecek. Her iki model de kalp atış hızı, uyku ve kanda oksijen düzeyi izlemenin yanı sıra isteğe bağlı olarak eSIM’e sahip olacak. Daha küçük olan 42 mm boyutu da LTE istemeyenler veya buna ihtiyaç duymayanlar için yalnızca Bluetooth modu sunacak.

Ancak yakında çıkacak olan akıllı saatin en etkileyici özelliği, 16 günlük pil ömrü gibi görünüyor. Ne var ki, Oppo bu süreye ulaşmak için Güç Tasarrufu modunun açık olmasını şart koşuyor. Normal kullanımda, Watch 2 tek bir şarjla dört güne kadar dayanabilir.

Oppo Watch 2 için ön siparişler Çin’de açıldı ve dağıtımlar 6 Ağustos’ta başlayacak. Giriş seviyesi 42 mm Bluetooth modeli için fiyat 1300 yuan (yaklaşık 1715 TL), LTE özellikli 42 mm model için 1500 yuan (yaklaşık 1980 TL) ve 46 mm model için 2000 yuan (yaklaşık 2640 TL) seviyelerinden başlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER