Teknoloji

Qualcomm akıllı saatler için Snapdragon Wear 4100 platformunu duyurdu

qualcomm snapdragon wear 4100
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm Snapdragon Wear 4100 ve 4100 Plus adını taşıyan yeni nesil giyilebilir ürün işlemcilerini duyurdu. Yongaların model numaraları, Qualcomm’un yeni giyilebilir ürün işlemcilerini Snapdragon 429 mobil işlemcisinin temelleri üzerine geliştirdiğini gösteriyor.

Snapdragon Wear 4100 Plus’ta ana sistem üstü yonga, düşük güç tüketimli operasyonlar için daima açık ikinci işlemci, PMIC gibi ekstra işlemciler, modem/GPS ve Wi-Fi/Bluetooth RF desteği ile RFFE bulunuyor. Snapdragon Wear 4100’de ise daima açık ikinci işlemci mevcut değil. Bunun dışında iki platform arasında fark bulunmyor.

12nm mimarisiyle üretilen Snapdragon Wear 4100 Plus’ta dört çekirdekli Cortex-A53 işlemci birimi, Adreno 504 GPU, 750 MHz LPDDR3 bellek ve eMMC 4.5 depolama desteği mevcut. 16 MP’ye kadar kameraları destekleyen çifte görüntü sinyal işlemcisi de platformun parçaları arasında bulunuyor. Bu desteğin kameralı giyilebilir ürünlerin sayısını artırıp artırmayacağı zamanla anlaşılacak.

Snapdragon Wear 4100 Plus, Wear 3100’e kıyasla yüzde 85 oranında daha yüksek performans vadediyor. Platformun 12nm mimarisiyle üretilen 4G LTE modemi ise özel bir dijital sinyal işlemcisi, düşük güç tüketimi özellikleri, Cat 4 LTE ve çift anten desteğine sahip.

Daima açık olacak ikinci işlemci ise pil ömrünü artırmayı ve 64 bin renk desteğini vadediyor. Sürekli kalp atış hızı, uyku takibi, adım sayma, alarm, zamanlayıcı ve dokunsal geri bildirim destekleri de bu işlemcinin getirdikleri arasında.

Qualcomm Snapdragon Wear 4100 platformu, Bluetooth 5.0 desteği ile güç tüketimini yüzde 25 oranında azaltmayı vadediyor. Google’ın Wear OS işletim sistemine uygun olarak tasarlanan platformun kullanılacağı ilk akıllı saatler de belli oldu. Mobvoi TicWatch Pro 3, imoo Z6 Ultra akıllı çocuk saati ve Suunto’nun yeni giyilebilir ürünü Snapdragon 4100 platformuyla gelecek ilk cihazlar olacak.

İLGİLİ HABERLER