Teknoloji

Oppo Find X7 Pro’nun arka panel tasarımı sızan tanıtım görseli sayesinde görüldü

oppo find x7

Oppo Find X7 serisiyle ilgili haberler aylardır etrafta dolaşıyor. Sızıntılar giderek artarken, bunların en yenisi tasarıma ilk kez çok net bir bakış atmayı sağlıyor. Weibo’da paylaşılan bir tanıtım görseli, akıllı telefonun muhtemelen Pro versiyonunun arka panel tasarımını gözler önüne seriyor.

Görsele bakıldığında göze ilk olarak dört lensin bulunduğu yuvarlak kamera adası çarpıyor. Bu da söz konusu cihazın Find X7 Pro veya Find X7 Ultra olduğunu düşündürüyor. Sekizgen kamera modüllü modelin Find X7 Ultra olduğu söylentisini de dikkate alınca afişteki cihazın Find X7 Pro olması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Find X7 serisinin kamera özellikleri de kısa süre önce ünlü duyumcu Digital Chat Station tarafından paylaşılmıştı. Bu paylaşıma göre, Pro ve Ultra modellerde ana kamera görevini 1 inçlik 50 megapiksel çözünürlüklü Sony LYT900 sensör üstlenecek. 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve iki adet periskop telefoto lens sistemi tamamlayacak. İki telefoto kamera da 50 megapiksel çözünürlük sunacak; biri 3x, diğeri ise 6x optik yakınlaştırma yapabilecek.

Kamera modülünde Hasselblad’ı temsil eden H harfi de göze çarpıyor. Oppo kasım ayında yeni amiral gemisi telefonlarında Hasselblad’ın HyperTone kamera sistemini kullanacağını açıklamıştı. İki şirket arasındaki iş birliği uzun süredir devam ediyor. Yapay zekâ desteğiyle daha gelişmiş gürültü azaltma vadeden HyperTone, her bir piksele özgü parlaklık ayarını mümkün kılıyor. Oppo Find X7 serisinin kamerasında da bu algoritmanın yeteneklerinden yararlanılıyor.

Oppo Find X7 Pro’nun arka panel tasarımı akıllara Huawei Mate 60 serisini getiriyor

Görselde telefonun çift tonlu arka panel tasarımı da dikkat çekiyor. Bu tasarım akıllara Huawei’nin Mate 60 serisi cihazlarını da getiriyor. Sızıntıda telefonun ön panel tasarımını görmek mümkün olmuyor.

Oppo Find X7 Pro ve Ultra modellerinin kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Find X7 modelinde ise MediaTek’in Dimensity 9300 işlemcisinin tercih edilmesi bekleniyor. Uydu iletişimi özelliğinin ise sadece Find X7 Ultra ile sınırlı olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER