ManşetlerTeknoloji

Oppo Find X7 Ultra tanıtıldı: Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, dört 50 megapiksel kamera, 5000 mAh pil

oppo find x7 ultra

Oppo Find X7 Ultra adını taşıyan en yeni amiral gemisi telefonunu gözler önüne çıkardı. Find X7 Ultra, bazı yönleriyle akıllı telefon endüstrisine öncülük ediyor. İki persikop kameralı ilk telefon olan Find X7 Ultra ile birlikte Sony’nin 1 inçlik LYT-900 sensörünün kullanıldığı ilk cihaz olma özelliğini de taşıyor.

Oppo’nun yeni amiral gemisi telefonunun kamera sistemi Hasselblad ile birlikte geliştirildi. Dörtlü kamera sisteminde HyperTone adını taşıyan bir motor bulunuyor. Böylelikle kalitesinden taviz verilmeyen doğal kareler yakalanabiliyor.

Akıllı telefonda 6.82 inç büyüklüğünde LPTO OLED ekran bulunuyor. QHD+ çözünürlüklü bu ekranın maksimum parlaklık seviyesi 4500 nit. Ekran, Oppo’nun Ultra HDR yorumu olan ProXDR formatını da destekliyor.

oppo find x7 ultra

Oppo Find X7 Ultra’nın kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 16 GB’a kadar LPDDR5X RAM eşlik ediyor. Depolama alanı tarafında ise maksimum kapasite seçeneği 512 GB UFS 4.0.

Kameralar, Find X7 Ultra’nın ana satış noktası olarak öne çıkıyor. Telefonda dört adet 50 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Geniş açılı kamerada yukarıda da belirttiğimiz gibi Sony LYT-900 sensör tercih ediliyor. Ultra geniş açılı kamera görevini yine Sony’nin yeni sensörlerinden biri olan LYT-600 üstleniyor.

Çift periskop çözümünün de kendine özgü olduğu söylenebilir. Find X6 Pro’da da kullanılan Sony IMX890 sensör 3x periskop kamera için tercih edilirken, 6x telefoto kamerada da Sony IMX858 sensör mevcut.

oppo find x7 ultra

Oppo Find X7 Ultra, ihtiyaç duyduğu enerjiyi 50W kablosuz şarj ve 100W kablolu şarj desteğine sahip 5000 mAh pilden alıyor. Akıllı telefon kutusundan Android 14 ve ColorOS yüklü şekilde çıkıyor.

Oppo Find X7 Ultra ilk önce Çin’de satışa sunulacak

Oppo Find X7 Ultra mavi, kahverengi ve siyah renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak. Akıllı telefon ilk olarak Çin’de piyasaya çıkacak. Fiyat ve çıkış tarihi konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER