Teknoloji

Oppo Find X7 Pro sızıntısı ilginç kamera tasarımına daha detaylı bakmayı sağlıyor

oppo find x7 pro oppo find x7 ultra

Oppo Find X7 Pro hakkındaki söylentiler bir süredir etrafta dolaşıyordu. Şimdi de bu telefona ait olduğu belirtilen yeni görseller ortaya çıktı. Bu görseller, telefonun sekizgen şeklindeki kamera modülüne ve buradaki dört kamera sensörüne daha yakından bakmayı sağlıyor.

Oppo, Find X7 serisinde kullanılacak Hasselblad HyperTone kamera sistemiyle ilgili ilk detayları bir süre önce paylaşmıştı. Yeni sızan fotoğraflara bakıldığında kamera modülündeki dört sensörden ikisinin telefoto sensör olduğu görülüyor. Ana kamera görevini 1 inçlik Sony LYT-900 sensörün üstleneceği söylense de, henüz bu konuda bir doğrulama gelmiş değil. Sony LYT-900 daha önce Vivo X100 Pro+ ve Xiaomi 14 Ultra gibi modellerde karşımıza çıkmıştı.

Kalan üç sensör muhtemelen ultra geniş bir lens, kısa bir periskop ve daha uzun optik yakınlaştırma sunan bir sensörden oluşuyor. Ancak henüz bu sensörlerin detayları belirsizliğini koruyor. LED flaşın bu büyük kamera modülüne sığmaması ve sol üst köşeye bağımsız şekilde yerleştirilmesi de ayrıca dikkat çekiyor.

Oppo Find X7 Pro Snapdragon 8 Gen 3 ile gelecek

Bir diğer görsel ise Find X7 Pro’nun büyük ihtimalle LTPO AMOLED olan kavisli ekranını gösteriyor. Burada ön kamera ekranın orta üst kısmındaki deliğe yerleştirilirken, parmak izi tarayıcısının da ekranın altına entegre edildiği anlaşılıyor.

Oppo Find X7 Pro’da Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, Find X7’de ise MediaTek Dimensity 9300 işlemcinin bulunması bekleniyor. İki telefon da 16 GB’a kadar RAM ve 1 TB depolama alanı seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Uydu iletişimi desteği de daha önce Oppo tarafından doğrulanmıştı.

İLGİLİ HABERLER