Teknoloji

Oppo Find X7 Pro’nun sıra dışı kamera tasarımı sızan fotoğrafla ortaya çıktı

oppo coloros 14

Pek çok akıllı telefon üreticisinin Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 veya MediaTek Dimensity 9300 işlemcili amiral gemisi telefonlarını çıkardığı bir ortamda Oppo, Reno 11 ve Reno 11 Pro ile orta segmente yönelik bir hamle yapmıştı. Söylentilere göre, şirket Find X7 serisi amiral gemisi telefonlarını 2024’ün ilk çeyreğinde tanıtacak. Bu seride yeni bir arka panel tasarımının tercih edileceğine dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşırken, internete sızan ve Oppo Find X7 Pro’ya ait olduğu söylenen bir görsel de bu dedikoduları destekliyor. Söz konusu görselde telefonun arkasında sekizgen şeklinde bir kamera modülünün olduğu hemen göze çarpıyor.

Daha önce hiçbir akıllı telefonda bu tarz bir kamera modülü tasarımıyla karşılaşmadığımızı belirtmek gerekiyor. Söz konusu görsele biraz daha yakınlaştırarak bakıldığında modülde dört adet kamera sensörünün olduğu ve LED flaşın da sol üst köşeye yerleştirildiği görülüyor.

Geçmiş sızıntılarda Find X7 serisinde, tıpkı Find X6 serisinde olduğu gibi, yuvarlak bir kamera modülünün tercih edilebileceği belirtilmişti. Bu farklılık nedeniyle sızan görselin doğruluğu konusunda en azından şimdilik temkinli konuşmakta fayda var.

oppo find x7 pro

Oppo Find X7 Pro hangi özelliklerle gelecek?

Oppo Find X7 Pro’da ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony LYT-900 kamera sensörünün üstlenmesi bekleniyor. Optik görüntü sabitleme özelliği de bulunan bu sensör, 1 inçlik Sony IMX989 kamera sensörünün geliştirilmiş versiyonu olarak tanımlanabilir. 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve bir çift periskop telefoto kameranın da sistemi tamamlaması öngörülüyor. Bunların 2.7x optik yakınlaştırmalı 50 megapiksel IMX890 periskop telefoto kamera ve 6x optik yakınlaştırmalı 50 megapiksel IMX858 periskop telefoto kamera olabileceği konuşuluyor.

Oppo Find X7 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisinin bulunmasına kesin gözüyle bakılırken, diğer özellikler belirsizliğini koruyor. Find X7’de ise Dimensity 9300’ün tercih edilmesi bekleniyor. Serinin tanıtımı için ocak ayının sonları veya şubat ayının başları işaret ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER