Teknoloji

Oppo Find X7 Pro’nun resmi duyurusu çok yakın

oppo find x7 pro oppo find x7 ultra

Sony ve Oppo, geçtiğimiz eylül ayında Oppo’nun gelecek amiral gemisi telefonlarında Sony’nin yeni Lytia CMOS sensörlerinin kullanılacağı stratejik ortaklık anlaşmasını duyurmuştu. Sony Lytia’nın Weibo hesabından Lytia LYT-900 sensör için yapılan paylaşım, bu sensörün kullanıldığı Oppo Find X7 Pro‘nun resmiyet kazanmasının çok yakın olduğunu gösteriyor.

Sony’nin duyurusunu haziran ayında yaptığı 1 inçlik Lytia LYT-900, 1.6μ büyüklüğünde piksellere sahip bir CMOS sensör. Yeni yığılmış tasarım, transistörleri ve fotodiyot katmanlarını ayırarak fiziksel olarak daha büyük diyotlara, daha fazla ışık yakalamaya ve daha iyi düşük ışık performansına imkan sağlıyor.

Oppo’nun kamera konusunda iş birliği yaptığı bir şirket de Hasselblad. Şirket, Find X7 Pro’da kullanılacak dört kamera sensörlü Hasselblad HyperTone kamera sisteminin detaylarını da paylaşmıştı. Hasselblad tarafından renk kalibrasyonu yapılan kamera sisteminde sınıfında zirvede yer alan bir yakınlaştırma lensi de mevcut.

Oppo Find X7 Pro hangi özelliklerle gelecek?

Oppo Find X7 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu işlemciye 16 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar depolama alanının eşlik etmesi bekleniyor. Uydu bağlantısı da telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Find X7’nin ise Dimensity 9300 ve 100W şarj desteği sunacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER