Manşetler

Oppo Find X5 Pro tanıtıldı: Snapdragon 8 Gen 1, gelişmiş kamera sistemi, hızlı şarj

oppo find x5 pro

Oppo Find X5 Pro, uzun süredir devam eden sızıntı ve paylaşımların ardından resmen gözler önüne çıktı. Akıllı telefon görüntü işleme, pil teknolojisi ve üretim kalitesi gibi konularda hatırı sayılır bir gelişim vadediyor.

Find X5 Pro’da iki adet 50 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Bunlardan biri ana kamera, diğeri ise ultra geniş açılı kamera işlevini görüyor. Her iki sensörde de Sony’nin IMX766 sensörü kullanılıyor. Find X5 Pro, özellikle gece video kaydı konusunda büyük bir iddia ortaya koyuyor.

Oppo gece çekimlerinin ayrıntılarını gün yüzüne çıkaran özel bir görüntüleme NPU teknolojisi olan MariSilicon X’i geliştirdi. En iyi görüntüleme performansı için 6 nanometrelik bir işlemciyle geliştirilen MariSilicon X, yalnızca bugünün en güçlü yapay zeka bilgi işlem gücünü sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda Oppo Araştırma Enstitüsü tarafından tasarlanan ileri düzey yapay zeka destekli gürültü azaltma (AINR) algoritmasını da sunuyor. Bu da daha ince ayrıntıları, cilt tonunu ve renk doğruluğunu korurken parazitleri her karede piksel boyutunda algılayıp azaltıyor.

oppo find x5 proSöz konusu çözümler sayesinde, çekilen gece videolarının çözünürlüğünde dört kat iyileştirme, daha az gren ve üstün renk kalitesi sunuluyor. Böylece Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda ilk kez 4K Ultra Gece videolarının daha önce olmadığı kadar net kaydedilmesi sağlanıyor.

MariSilicon X teknolojisi, Find X5 Pro’nun görüntüleme sisteminin temel unsurlarından yalnızca biri. Geniş ve ultra geniş açılı kameraların her ikisi de, yukarıda da belirttiğimiz gibi, Sony’nin gelişmiş 50MP IMX766 amiral gemisi sensörlerine sahip. Özel algoritmaları bir araya getiren geniş açılı kamera, Beş Eksenli Otomatik Görüntü Sabitleme (OIS) sistemine sahip. Algoritmalar, el titremesine karşı koymak, gürültüyü azaltmak ve sahneleri keskinleştirmek için her kullanımda gelişiyor. Böylelikle bir öncekinden daha iyi fotoğraf çekimleri ve daha net videolar elde ediliyor.

oppo find x5 proFind X5 Pro’nun ön kamerasında kullanılan IMX709 sensörünü özelleştirmek için Sony ile yakın çalışmalar yürüten Oppo, selfie’lerin her zamankinden daha iyi görünmesini sağlamak için ön kameraya da MariSilicon X teknolojisini entegre etti. Bu sayede zorlu ışık koşullarında bile daha fazla doku ve daha doğru renk üretiminin mümkün hâle geldiğini belirten şirket, ön kamerayı daha etkin hâle getirecek başka bir teknolojiye daha yer verdi. Find X5 Pro’nun ön kamerası daha fazla kişi kareye girdiğinde, selfie kamerası otomatik olarak 80 derecelik geniş açıdan 90 derecelik geniş açıya geçerek herkesin kareye girmesini sağlıyor.

Find X5 Pro modeli, kameranın Pro modunda kullanılmak üzere Hasselblad Doğal Renk Kalibrasyonu ve birçok ana filtre sunuyor. Böylelikle mobil fotoğrafçılığa ikonik doğal renkler, profesyonel renk profili ve stil kazandırılıyor.

Akıllı telefonun ultra-sert gerçek seramikten üretilen kasası, inceliği en iyi şekilde yansıtmak için Seramik Beyazı ve Parlak Siyah renklerinde sunuluyor. Kesintisiz seramik arka panel, herhangi bir geleneksel cam panelden iki kat daha güçlü ve ısı dağıtımında iki kat daha etkili. IP68 Sertifikasına sahip Find X5 Pro, sıçramalara, suya ve toza karşı da dayanıklı.

Find X5 Pro’nun 6.7 inç büyüklüğündeki kavisli AMOLED ekranı WQHD+ çözünürlük sunuyor ve DCI-P3 renk gamının tamamını kapsıyor. Find X5 Pro’nun 10 bit ekranı, 1 milyardan fazla renk görüntüleyerek yumuşak ton ve renk geçişleri sağlarken en ufak renk değişimlerinde de tam derinlik ve renk aralığı vadediyor.

oppo find x5 proFind X5 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci bulunuyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi çift hücreli 5000 mAh pil veriyor. Bu pil 80W SUPERVOOC Hızlı Şarj teknolojisi sayesinde 12 dakika içinde 0’dan yüzde 50 doluluk oranına ulaşıyor. Oppo 50W AIRVOOC kablosuz şarj cihazı ise telefonun pilinin 47 dakika içinde tamamen dolmasını sağlıyor.

Oppo Find X5 Pro kutusundan Android 12 ve ColorOS 12.1 ile çıkacak. Çinli üretici ColorOS 12.1’in şimdiye kadarki en iyi görünüme sahip, en sezgisel ve kişisel deneyimi yaşatan arayüzü olduğunu belirtiyor. ColorOS 12.1, Google’ın Android 12 işletim sistemiyle kullanıldığında Google Play Store’a ve buradaki 3 milyondan fazla uygulamaya tam erişim sağlarken ilgi çekici deneyimleri ve sınıfının lideri gizlilik özelliklerini de kullanıcılara sunuyor.

Oppo’dan yapılan açıklamaya göre, ColorOS 12.1’de ikon grafiklerinden desenlere kadar daha gerçek ve üç boyutlu bir his vermek için büyük mesai harcandı. ColorOS 12.1’in Find X5 Pro’nun özelliklerinden kolaylıkla ve etkin şekilde yararlanmayı mümkün kılacağını belirten şirket, arayüzün getirdiği bazı imkanlardan bahsetmeyi de ihmal etmedi. Telefonda çoklu görevler yapabilmek, işleri halletmek için tek başına yeterli olmadığında, yeni bir Çoklu Ekran Bağlantı/ Multi-Screen Connect özelliği, Windows PC ile telefonun sorunsuz şekilde bir arada çalıştırmayı mümkün kılıyor.

Oppo Find X5 Pro için sadece 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı seçeneği sunuluyor. Avrupa’da 1300 avro karşılığında satılacak telefon siyah ve beyaz renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER