Teknoloji

Oppo Find X5 Dimensity 9000 ile gelecek

oppo find x5

Oppo Find X5 Pro‘nun Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci taşıyacağına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Şimdi de standart Find X5’in MediaTek’in Dimensity 9000 işlemcisini taşıyacağı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili paylaşımı ünlü duyumcu Digital Chat Station yaptı. Paylaşımda Oppo Find X5’in kameraları ve şarj hızı gibi konularda da fikir edinmek mümkün hâle geliyor.

Find X3 orta üst segment bir işlemci olan Qualcomm Snapdragon 870 ile gelmişti. Oppo bu sefer amiral gemisi serisinin standart modeli için tercihini MediaTek’in işlemcisinden yana kullanacak gibi görünüyor. Mevcut karşılaştırmalara göre, Dimensity 9000 CPU performansı bakımından Snapdragon 8 Gen 1’i sollasa da, GPU performansında geride kalıyor.

Find X5’in arkasında iki adet 50 megapiksel ve bir adet de 13 megapiksel kameranın bulunması bekleniyor. Find X3 Pro’nun arka kameralarının da aynı çözünürlükte olacağı söylense de, tercih edilen sensörlerin farklı olabileceği belirtiliyor.

Oppo Find X5 enerjisini 5000 mAh kapasiteli pilinden alacak. 80W kablolu, 50W kablosuz ve 10W ters kablosuz şarj telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Find X5 ve Find X5 Pro’nun Çin Yeni Yılı’nın kutlanacağı 1 Şubat tarihinden sonra piyasaya çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER