Manşetler

Oppo’nun yeni katlanabilir telefonu Find N3 Flip tanıtıldı: Gelişmiş kameralar ve daha yetenekli kapak ekranı

oppo find n3 flip Oppo find n5 flip

Katlanabilir ekranlı Oppo Find N3 Flip, bir süredir devam eden sızıntı ve paylaşımların ardından resmen gözler önüne çıktı. Kısa süre önce dünyaya açılan Find N2 Flip’in takipçisi olan akıllı telefon gelişmiş teknik özellikler, yeni bir kamera paketi ve kapak ekranında uygulama çalıştırabilme gibi özelliklerle geliyor. Find N3 Flip’in ilk etapta Çin’de piyasaya çıkacağını belirtmekte fayda var.

2022’nin sonunda tanıtılan Find N2 Flip, katlanabilir telefon rekabetinde büyük kapak ekranıyla yeni bir dönem başlatmıştı. Daha sonrasında Motorola Razr+ ve Galaxy Z Flip 5 gibi modeller de Oppo’nun açtığı yoldan yürümüştü. Donanım ve kamera kalitesiyle dikkat çeken Find N2 Flip’in “Çin’in bir numaralı katlanabilir telefonu” olduğunu söyleyen Oppo CEO’su Pete Lau, Find N3 Flip’in de “enfes” bir cihaz olduğunu belirtti.

Oppo Find N3 Flip selefiyle pek çok ortak özellik paylaşıyor. Ancak bazı noktalarda önemli değişiklikler de söz konusu. Oppo’nun yeni telefonu da 6.8 inç iç ekran ve 3.26 inç kapak ekranıyla geliyor. Find N3 Flip’te kapak ekranıyla daha fazla şey yapılabiliyor. Bazı uygulamaların kapak ekranında tam kapasite çalıştırılabilmesini mümkün kılan Oppo, ekran için “daha güçlü ve sezgisel” tanımlamasını kullanıyor.

Oppo Find N3 Flip’te arka kamera sayısı üçe çıkıyor

Find N3 Flip’te kamera tarafında da ciddi iyileştirmeler yapılıyor. Bir önceki nesilde iki olan arka kamera sayısı, bu modelde telefoto kameranın da eklenmesiyle üçe çıkıyor. 50 megapiksel ana kamerayı 48 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 32 megapiksel 2x telefoto kamera tamamlıyor. Bu kurulumun OnePlus 11’in kamera kurulumuna benzediği göze çarpıyor, ancak aktüel performansı görmek için beklemek gerekiyor.

oppo find n3 flip

Oppo Find N3 Flip, bildirim kızağına sahip Oppo markalı ilk telefon olma özelliğini taşıyor. MediaTek Dimensity 9200 işlemci taşıyan telefonun katlanabilir ekranı her iki tarafa doğru kavis yapıyor. Akıllı telefonun Çin dışında ne zaman kullanıcılarla buluşacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Find N2 Flip’in küresel sahneye Çin’de satışa sunulmasından yaklaşık iki ay sonra çıktığını düşününce Find N3 Flip’in de ekim veya kasım ayında dünya genelinde kullanıcılarla buluşması muhtemel görünüyor. Kitap formatında katlanan Oppo Find N3 modeli içinse şimdilik bir işaret verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER