Teknoloji

Oppo da Samsung gibi akıllı eşya takip cihazı çıkaracak

oppo akıllı etiket smarttag

Akıllı etiketler olarak adlandırılan ve kayıp eşya ve aksesuarları bulmaya yarayan aygıtlar şu sıralar çok popüler. Samsung, Galaxy S21 akıllı telefon serisini tanıtırken kendi eşya izleyicisini duyurmuştu. Apple’ın benzer cihazları AirTag’ler için o kadar uzun zamandır söylentiler mevcut ki, hepimiz bu ürünün her an duyurulabileceğini düşünüyoruz. Oppo da benzer bir ürün için çalışmalar yapıyor gibi görünüyor. Çünkü yakın tarihli bir patent, Çinli şirketin yeni bir akıllı etiket üzerinde çalışmanın ilerleyen aşamalarında olduğunu gösteriyor.

Patent başvurusu Mayıs 2020’de yapıldı, ancak detayları bu hafta yayınlandı. LetsGoDigital, bu patent başvurularından yola çıkarak akıllı eşya takip cihazının kabaca nasıl görüneceğine dair görseller oluşturdu. Bu, çok heyecan verici bir tasarım değil. Ancak çoğu akıllı etiket cihazının, Tile bazı renk seçenekleriyle ayrılıyor olsa da, birbirleriyle hemen hemen aynı görünüşe sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Etiketin boyutları tam olarak net değil, ancak her bir kenarı 4 cm olan Samsung cihazınınkine benzer olacağını varsayabilirsiniz. Ayrıca etiketin hangi cihazlarla uyumlu olacağı da pek bilinmiyor. Örneğin SmartTag, yalnızca Galaxy cihazlarıyla çalışır. Benzer şekilde Oppo’nun da, eşya takip etiketini kendi telefonlarıyla sınırlaması söz konusu olabilir.

oppo akıllı etiket smarttag

Her ne olursa olsun beklenti, Oppo’nun beklenen bir akıllı telefon olan Find X3‘ü tanıtmasıyla birlikte bu aksesuarı da çıkarabileceğidir. Görünüşe göre beklenen Find X3 tanıtımı mart ayında gerçekleşecek. Bu nedenle Oppo akıllı etiketinin gerçek olup olmadığını görmek için fazla beklemeyeceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER