Teknoloji

Samsung Galaxy SmartTag Bluetooth ve ultra geniş bant destekleriyle geliyor

samsung galaxy smarttag

Samsung, Galaxy S21 serisini ve Galaxy Buds Pro‘yu tanıttığı etkinlikte Galaxy SmartTag adını taşıyan Bluetooth destekli yer bulucu cihazını tanıttı. Kullanıcılar SmartTag’i anahtarlarına veya kolay kaybettikleri diğer eşyalarına takarak bunların yerini daha hızlı biçimde bulabilecek.

Galaxy SmartTag’de kullanıcılara iki farklı teknoloji seçeneği sunuluyor. Bluetooth LE tabanlı standart versiyon, yurt dışında 30 dolar karşılığında satılacak. SmartTag Plus olarak tanımlanan seçenekte ise ultra geniş bant (UWB) teknolojisinden yararlanılıyor. Fiyatı henüz açıklanmayan bu seçenek, yılın ilerleyen dönemlerinde piyasaya çıkacak.

Güney Koreli şirket, Galaxy SmartTag’in iki versiyonunun boyutları arasında fark olduğunu da belirtti. Samsung, SmartTag’i çoklu paketlerle ve farklı kombinasyonlarla da satmayı planlıyor. Şirket bunun için UWB standardının yaygınlaşmasını bekleyecek gibi görünüyor.

Galaxy SmartTag hakkında pek fazla detay paylaşılmasa da, karşımızda basit bir cihazın olduğu söylenebilir. Samsung’un One UI arayüzüyle bir entegrasyon sağlanması ve kullanıcılara uygulama üzerinden kontrol imkanının verilmesi de kesin görünüyor.

 

Samsung Galaxy SmartTag hakkındaki detayları görmek için beklemek gerekiyor. Güney Koreli şirket, Galaxy SmartTag’i belli ülkelerde 28 Ocak tarihine kadar Galaxy S21 serisini satın alanlara ücretsiz olarak sunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER