Teknoloji

Opera NoCoin ile Bitcoin madencilerine karşı koruma sağlayacak

opera vpn

opera vpnBitcoin ve diğer kripto paraların değeri hızla artmaya devam ediyor. Bu değer artışına paralel olarak kripto para madencilerinin sayıları da yükseliyor. Bu amaç doğrultusunda kurulan web siteleri, ziyaretçilerin bilgisayarlarına izinsiz erişerek kripto para ararken aşırı ısınma ve yavaşlama gibi sorunlara yol açabiliyor. Bu sorunun farkında gibi görünen Opera, yeni güncellemesinde sorunu çözecek bir özellik sunmaya hazırlanıyor. Opera NoCoin ile kripto para madenciliğine karşı bir koruma çözümü sunuyor.

Opera 50’nin son beta sürümünde de hazır bulunan NoCoin, kullanıcılara Bitcoin ve diğer kripto paralar için yapılan madencilik çalışmalarına karşı koruma sağlıyor. Özelliğin aktivasyonu konusunda kontrol kullanıcılara bırakılıyor. Windows’ta uygulamanın “Ayarlar”, MacOS’te ise “Tercihler” sekmesi üzerinden NoCoin’i devreye sokmak veya kapatmak mümkün oluyor.

opera nocoinOpera için kullanıcılarının işini kolaylaştıracak veya korumalarını artıracak bu tarz önlemler almak alışılmamış bir durum değil. Şirket, bu doğrultuda kullanıcılarına yerleşik reklam engelleme aracından yararlanma imkânı da sunuyor. Daha geniş ölçekli reklam engelleme özelliğinin bir parçası olan NoCoin de Ayarlar/Tercihler menüsünde “Reklamları engelle” başlığı altında yer alıyor. Eğer ziyaret edilmek istenen sayfada kripto para madenciliği kodları çalışıyorsa, Opera bu sayfanın açılmasını engelliyor.

Opera NoCoin ile üçüncü taraf araçlara olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor

Opera NoCoin ile kripto para madenciliğine alet olmak istemeyenleri üçüncü taraf araçlardan kurtarıyor. Diğer tarayıcılarda ise bu koruma için hâlâ tek seçenek üçüncü taraf çözümler gibi görünüyor. Google Chrome’da kripto para madenciliğini engellemek için “No Coin”, “Anti Miner” ve “minerBlock” gibi seçenekler yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER