Eğlence

Opera Coast 4.1 ile videolar daha hızlı yüklenecek, bekleme derdi olmayacak

opera-coast-170315

YouTube’da ve diğer video izleme sitelerinde gördüğümüz dönen çember ikonları çoğumuzun hoşuna gitmez. Çünkü bunlar video oynatımının durduğu veya videonun hâlâ yüklenmekte olduğu anlamına geliyor. Daha önce geliştirdiği yöntemle web’de gezinirken veri tüketim miktarını azaltma yönünde önemli işlere imza atan Opera Software şimdi de videoların geç yüklenmesine veya kesilmesine bir çara buluyor. iOS için Opera Coast tarayıcısının 4.1 numaralı son versiyonunda Video Boost olarak adlandırılan bir teknoloji de bulunuyor.

Opera popülarite kazanmak için bant genişliği ve veri kullanımı tasarrufuna, doğal olarak kullanıcıların parasının cepte kalmasına odaklanıyor. En büyük ve ses getiren ürünlerden olan Opera Max, Android cihazları üstünde yüklü olan tarayıcılardan veya uygulamalardan giden ve onlardan gelen veriler için sıkıştırma işlemi yapan sanal bir sunucu gibi davranıyor. Şimdi bu veri tasarruf teknikleri iPhone ve iPad’lerde video izlemeyi hızlandırmak amacıyla kullanılacak. Kullanıcılar sadece aşırı ücretlerden değil, aynı zamanda gereksiz yere beklemekten de kurtulacak.

Opera Coast 4.1’in video hızlandırma özelliği Opera’nın mevcut Rocket Optimizer teknolojisine dayanıyor. İşin özünde bu teknoloji kullanıcıların bağlantılarını analiz ediyor ve buna göre videoyu en uygun sıkıştırma tekniğini kullanarak optimize ediyor. Bu da kullanıcının videoyu hızlı şekilde bağlantı kalitesinden bağımsız olarak elde etmesini sağlıyor. Her şeyden iyisi, bunun avantajını yaşamak için bir servise abone olmanız gerekmiyor. İnternet tarayıcısının ayarlarından Opera Turbo işlevini etkinleştirmek yeterli oluyor.

Opera Coast 4.1’de hız odaklı başka nitelikler de bulunuyor. Basit bir aşağı yönlü sürüklemeyle Keşfet adlı favoriler sayfasına hızlıca erişebilirsiniz. Güvenli sitelere ikinci veya daha sonraki seferlerde erişim de ilk kez erişimden daha hızlı şekilde gerçekleşiyor. Ayrıca sayfalar Pinterest, Evernote, Pocket, Kik gibi servislerle daha seri biçimde paylaşılıyor.

Opera Coast 4.1’i iTunes App Store’dan indirebilirsiniz. Güncelleme hem iPhone hem de iPad’ler için geçerli.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER