Teknoloji

OnePlus ve McLaren arasında iş ortaklığında sona gelindi

oneplus 7t pro mclaren edition

OnePlus bundan böyle gelecekteki telefonlarının McLaren sürümlerini çıkarmayacak. Telefon üreticisi ve İngiliz otomobil üreticisi arasındaki iş ortaklığının sonuna gelindi. McLaren adına konuşan bir temsilci, ortaklığın bittiğine dair dedikoduların çıkmasının ardından Android Authority sitesine yaptığı açıklamayla bu gelişmeyi doğruladı.

McLaren’in web sitesinde OnePlus’ın Formula 1 iş ortağı olarak listlenmemesinin ardından iki şirketin yollarını ayırdığına dair dedikodular çıkmaya başlamıştı. Web sitesine gönderilen bir açıklamayla bu durum doğrulandı. “Son zamanlarda planlanan sonucuna ulaşan OnePlus ile ortaklığımız, iki simgesel ve yenilikçi marka arasında oldukça başarılı bir işbirliği oldu. 2018 yılında bu ortaklığın başlamasından bu yana, OnePlus destekleyici, değerli bir ortak oldu ve onlara iyi dileklerimizi sunarak gelecekte görmeyi umuyoruz.”

Formula 1 takımının temsilcisi iki şirketin neden birlikte çalışmaya devam etmeyeceği hakkında bilgi vermedi. Ancak iş ortaklığı anlaşmasının sona ermesinin ardından iki taraf da yola devam etmeme kararı almış gibi görünüyor.

OnePlus’ın McLaren telefonları temel versiyonların biraz daha güçlendirilmiş versiyonları olarak karşımıza çıkmıştı. OnePlus 6T McLaren modelinde 6 GB ya da 8 GB yerine 10 GB RAM bulunuyordu. OnePlus 7T Pro McLaren ise 12 GB RAM ve 5G bağlantı desteği barındırıyordu. Standart 7T Pro modelinde ise bu özellikler bulunmuyordu.

Bu yılın başlarında CES’te OnePlus, Concept One adını taşıyan ve McLaren’in arabalarında kullandığı papaya renginde deri işlemleri de içeren bir konsept telefon göstermişti. Bu cihaz hâlâ konsept aşamasında olduğundan ve iki şirket arasındaki iş ortaklığı bittiğinden dolayı, bu cihazın hiçbir zaman satış raflarına çıkmaması ihtimali yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER