Teknoloji

OnePlus TV etkinliğinde uygun fiyatlı yeni ürünlerini tanıtacak

oneplus tv etkinliği
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus, 2 Haziran tarihinde iki yeni akıllı TV ürününün tanıtımını gerçekleştirecek. Bu duyuru OnePlus kurucusu ve CEO’su Pete Lau tarafından Twitter üzerinden yapıldı. Daha sonra da şirketten konuyla ilgili resmi basın açıklaması geldi.

OnePlus tarafından yayınlanan açıklamada, “Yeni OnePlus akıllı TV’ler, orta segmentte farklı ekran boyutlarında üstün bir deneyim kazandırmanın yanı sıra Hindistan’daki giriş seviyesi akıllı TV segmentlerini de hedefliyor.” deniliyor.

Önceleri OnePlus ilk TV ürünlerini Hindistan’da, 69 bin 900 rupi (yaklaşık 6300 TL) fiyat etiketiyle Hindistan’da sunmuştu. Bunlar OnePlus TV 55 Q1 ve OnePlus TV 55 Q1 Pro modelleriydi. Üst segmentteki bu ürünler, Xiaomi’nin Hindistan’da sunduğu akıllı TV’lerle karşılaştırıldığında çok pahalı. Görünüşe göre OnePlus, geri bildirimleri dikkate alarak Xiaomi ile daha iyi rekabet etmesini sağlayacak yeni ürünler çıkaracak.

Economic Times adlı yayın organında çıkan habere göre OnePlus, Hindistan’da akıllı TV pazarında Xiaomi, Realme, TCL ve bunun gibi diğer şirketlerle daha iyi şekilde rekabet etmek adına böyle bir adım atacak. OnePlus’ın giriş seviyesi TV’leri Hindistan’da 15 bin rupi (yaklaşık 1350 TL) fiyat etiketiyle satılacak. Aynı habere göre, orta segment TV’leri de ise 20000 ile 40000 rupi arasında fiyattan satılacak.

OnePlus, yeni TV serisinin çıkışının yeniden düzenlenen küresel iş stratejisinin bir parçası olduğunu söylüyor. Şirket, kullanıcılarına daha fazla erişilebilir ve üst sınıf bir bağlı ekosistem deneyim sunmayı hedeflediğini dile getiriyor.

Yeni OnePlus TV’ler ile birlikte şirketin fiyat-performans ürünlerine yeniden geri dönüş yapacağını söyleyebiliriz. Bu arada gözler şu anda OnePlus Z modelinin üzerinde ve onun orta segment akıllı telefon segmentinde neler yapacağında gibi görünüyor OnePlus’ın özellikle Hindistan gibi ülkelerde, yeni ve uygun fiyatlı ürünleriyle Xiaomi ve benzeri şirketlerle rekabet etmesi bekleniyor.

OnePlus TV etkinliği 2 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. Türkiye’de akıllı telefonları resmi olarak satışa çıkmayan OnePlus’ın, her ne kadar pazar şartları benzer olsa da, bu yeni uygun fiyatlı TV modellerini de Türkiye’ye getirmesini beklemiyoruz.

İLGİLİ HABERLER