Teknoloji

OnePlus TV sonunda resmen gözler önüne çıktı

oneplus tv

OnePlus TV gelişi uzun süre beklenen cihazlardan biriydi. Çinli üretici, akıllı televizyon üretme planını ilk olarak geçtiğimiz yıl açıklamıştı. Ağustos ayında ise televizyonun eylül ayında tanıtılacağı duyurulmuştu. Bu süreçte televizyona dair pek çok özellik de paylaşılmıştı. Beklenen duyuru, OnePlus’ın OnePlus 7T’yi tanıttığı etkinlikte gerçekleştirildi.

OnePlus TV’de 55 inç büyüklüğünde bir QLED panel bulunuyor. OnePlus, neredeyse çerçevesiz gibi görünen televizyonun tasarımı için “şık ve minimalist” tanımlamasını kullanıyor.

Quantum Dot renk teknolojisine sahip OnePlus TV’de hem Dolby Vision hem de HDR10+ desteği mevcut. OnePlus televizyonun teknik özellikleriyle ilgili olarak şu an için pek fazla bilgi paylaşmış değil. Şirket sadece televizyonunun QLED panelli diğer rakiplerinin üstünde yer aldığını belirtiyor.

oneplus tvOnePlus TV’de 50 watt gücünde, sekiz hoparlörlü yerleşik bir ses sistemi bulunuyor. Bu ses sistemi, Dolby Atmos desteğine de sahip. Hoparlör çubuğu televizyon çalıştırıldığında alt kısımda açılıyor. Televizyon kapatıldığında ise tekrar yukarıda gizleniyor.

OnePlus TV ilk olarak Hindistan’da satışa sunulacak

OnePlus TV’de işletim sistemi olarak Android TV bulunuyor. OnePlus’ın akıllı telefonlarıyla uyum içinde çalışacak olan televizyon, hem Google Asistan’ı hem de Alexa’yı destekliyor. Televizyonu kontrol etmek için uzaktan kumandanın yanı sıra OnePlus Connect uygulaması da kullanılabiliyor. Televizyonun arkasında girişleri gizlemek için kullanılan bir kapak da mevcut.

OnePlus TV ilk olarak Hindistan’da satışa sunulacak. Hindistan’da akıllı telefon pazarında ciddi bir güç sahibi olan şirket, bu etkiyi televizyon pazarına da taşımayı hedefliyor. OnePlus TV’nin fiyatı ve diğer ülkelerde ne zaman satışa sunulacağı konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil. OnePlus CEO’su Pete Lau, daha önce yaptığı bir açıklamada televizyonu Kuzey Amerika, Çin ve Avrupa’da da fazla zaman geçmeden satışa sunmak istediklerini ve bunun için yerel iş ortaklarıyla çalışacaklarını belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER