Teknoloji

OnePlus Nord’un dayanıklılık testinde dikkat çekici sonuç

oneplus nord n10 5g

Geçtiğimiz hafta tanıtılan OnePlus Nord, OnePlus 8 ve OnePlus 8 Pro’dan daha uygun bir fiyat karşılığında satılacak. Ancak bunun için hem materyaller hem de bileşenler konusunda bazı tavizler verildi. Qualcomm Snapdragon 765G işlemci taşıyan telefonda ekran boyutu küçülürken, telefoto kameradan da vazgeçilmişti. Akıllı telefonun çerçevesinde de ana materyal olarak plastik tercih edilmişti.

Plastik çerçeve tercihi, OnePlus Nord’u dayanıklılık konusunda OnePlus 8 ve 8 Pro’dan farklı bir yere koyuyor. Popüler YouTube kanalı JerryRigEverything’in rutin bükülme testine giren telefonun plastik çerçevesi, uygulanan kuvvete dayanamadı ve ses kontrol tuşlarının hemen altındaki bölümde çatlamalar görüldü.

OnePlus Nord’un dayanıklılık testinin diğer aşamalarında sıra dışı herhangi bir şey görülmedi. Ekranda altıncı seviyede çiziklerin meydana gelmesi dikkat çekerken, bunun uygulanan işlemler doğrultusunda normal bir sonuç olduğu söylenebilir.

OnePlus Nord ve diğer telefonlara uygulanan dayanıklılık testinin gerçek hayatta kopyalanmasının oldukça zor olduğunu belirtmekte fayda var. Telefonu bu testteki gibi bükebilmek için belli bir şekilde uzun bir süre baskı uygulamak gerekiyor. Yine de, testin gösterdiği sonucun OnePlus Nord’u dar kot pantolonunun cebinde taşıyanlar için bir uyarı niteliği taşıdığı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER