Teknoloji

OnePlus’ın ilk katlanabilir telefonunun tanıtım tarihi için yeni iddia

oneplus katlanabilir telefon oneplus fold
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2023 için “katlanabilir telefonların yılı” şeklinde bir tanımlama yapmak yanlış olmayacaktır. Bu yıl içinde pek çok üretici bu pazarda boy göstermeye başlayacak. Söz konusu üreticilerden birisi de OnePlus. OnePlus katlanabilir telefon çıkaracağını daha önce resmi olarak açıklamıştı.

OnePlus ile aynı çatı altındaki Oppo, katlanabilir telefon pazarındaki iddiasını bu yıl içinde tanıttığı yeni cihazlarıyla göstermişti. Oppo’nun açılımının ardından gözler OnePlus’a çevrilmiş ve şirket OnePlus 11’in tanıtımını yaparken ilk katlanabilir telefonunu 2023’ün ikinci yarısında çıkaracağını duyurmuştu.

Yılın ikinci yarısı neredeyse 180 günlük çok geniş bir dönemi kapsıyor. Ancak ünlü duyumcu Max Jambor tarafından yapılan bir paylaşıma göre, şirket katlanabilir telefonunu ağustos ayında tanıtacak.

Bu iddianın kulağa pek şaşırtıcı gelmediğini söylemek gerekiyor. Zira şirket geçtiğimiz yıl da OnePlus 10T modelini ağustos ayında tanıtmıştı. Ağustos ayında yapılacak bir duyurunun OnePlus’a katlanabilir telefon pazarındaki rekabette de iyi bir yer sağlayacağı söylenebilir. Samsung da en yeni katlanabilir telefonları Z Fold 5 ve Z Flip 5’i büyük ihtimalle temmuz ayının sonlarında gözler önüne çıkaracak. Google’ın ilk katlanabilir telefonu Pixel Fold’un da gelecek hafta tüm detaylarıyla tanıtıldıktan sonra yaz içinde satışa sunulması bekleniyor.

OnePlus katlanabilir telefon hangi özelliklerle gelecek? Adı ne olacak?

OnePlus katlanabilir telefon pazarındaki ilk ürününün ismi konusunda henüz bir bilgi vermiş değil. Ancak kısa süre önce çıkan bir sızıntıda telefonun OnePlus V Fold adıyla resmiyet kazanabileceği belirtilmişti. Snapdragon 8 Gen 2 işlemci, 50 megapiksel ana kamera, 48 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 64 megapiksel telefoto kamera gibi özelliklerin varlığı da sızıntılarla görülmüştü.

İLGİLİ HABERLER