Teknoloji

OnePlus House of Cards’a ürün yerleştirmek için 300 bin dolar ödedi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oneplus house of cards

Apple, Samsung, Sony, LG ve Microsoft gibi şirketler, telefonlarını tanıtmak için TV programları ve sinema filmlerine sıklıkla ürün yerleştiriyor. Büyük şirketler ürün yerleştirmeyi markalarının imajlarını kuvvetlendirecek bir yöntem olarak değerlendiriyor. Batı pazarlarına yeni adım atan Çinli üreticiler ise ürün yerleştirme yoluyla marka bilinirliklerini artırmayı hedefliyor.

Şirketlerin ürün yerleştirme için ne kadar ödeme yaptığı ise genellikle gizli kalır. Ancak OnePlus bu kaideyi bozdu ve telefonlarının Netflix’in en popüler dizilerinden House of Cards’ta boy göstermesi için 300 bin doları aşkın bir rakam ödediğini açıkladı.

OnePlus, Amerikan TV programlarına ve filmlerine ürün yerleştiren tek Çinli üretici değil. Çatı şirket konumundaki Oppo, geçtiğimiz yıl “America’s Next Top Model” programının sponsorlarından biri olmuştu. Vivo Electronics ise X5 Pro adını taşıyan modelini, geçtiğimiz yılın en çok ilgi çeken filmlerinden biri olan Marslı’ya yerleştirmişti.

oneplus house of cards

Marka bilinirliği düşük olan şirketlerin Amerikan TV programlarına dolaylı olarak reklam vermesi kulağa biraz garip gelse de, popüler film ve televizyon programlarının tüm dünyada gösterilmesi pazarlama etkisini yükseltiyor. Amerikan pazarında boy göstermeyi isteyen Çinli şirketler, ürün yerleştirme yoluyla Samsung gibi rakiplerine karşı meydan okuma fırsatı da yakalıyor.

Netflix’in kendi bünyesinde gerçekleştirdiği ilk büyük prodüksiyon olarak nitelenebilecek House of Cards’ın dördüncü sezonu geçtiğimiz cuma günü yayınlanmıştı. Başrollerini Kevin Spacey ve Robin Wright’ın üstlendiği dizi, dünyanın dört bir yanına yayılmış geniş bir hayran kitlesine sahip.

İLGİLİ HABERLER