Teknoloji

OnePlus Avrupa operasyonlarında büyük işten çıkarma hareketi

OnePlus iki haftadan az bir zaman önce en yeni amiral gemisi telefonları OnePlus 8 ve OnePlus 8 Pro‘nun duyurusunu gerçekleştirdi. Ancak Çinli üretici Avrupa’daki bölgesel ofislerinde işten çıkarmalara başladı.

İşten çıkarmalar koronavirüs ile ilgili görünmüyor. OnePlus Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya’daki ofislerini dramatik biçimde küçültüyor, bazı ofislerde çalışan sayısını yüzde 80 gibi yüksek oranlarda düşürüyor. Bazı ofislerde ise sadece üç çalışanın kaldığı da haberde belirtiliyor.

Engadget’ın haberine göre Danimarka, Finlandiya ve Hollanda’daki ofislerde işten çıkarmaya gidilmedi. OnePlus bu bölgelerin daha fazla umut veren ve büyümekte olan pazarlar olduğunu düşünüyor olmalı. Örneğin, Helsinki bundan böyle OnePlus için yeni Avrupa yönetim ofisinin bulunduğu yer olarak seçildi. Daha önce Avrupa operasyonlarının büyük kısmı Londra’dan yönetiliyordu.

Konuyla ilgili olarak Engadget’a açıklama yapan bir OnePlus yetkilisi, Avrupa’nın OnePlus’ın başından beri kendileri için önemli bir pazar olduğunu kaydetti. Avrupa’da bazı stratejik yapılandırmalara gittiklerini ve hatta bölgede yeniden işe alımlar yaptıklarını da ekledi.

İLGİLİ HABERLER