Teknoloji

OnePlus AI Eraser ile yapay zeka yarışına giriyor

OnePlus pad

Yapay zeka 2023’te olduğu gibi 2024’te de teknoloji dünyasının en havalı konsepti olmaya devam ediyor. Bu dalgada yerini alan şirketler arasına son olarak OnePlus katıldı. OnePlus AI Eraser (Yapay Zeka Silgisi) adını taşıyan yeni özelliğini duyurdu.

OnePlus’ın aracı, tıpkı diğer şirketlerin sunduğu çözümler gibi, fotoğraflardan istenmeyen unsurları kaldırıyor. Şirket tarafından paylaşılan örnek görseller de AI Eraser’ın işlevini net şekilde gösteriyor.

oneplus ai eraser

Şirketten verilen bilgiye göre; AI Eraser’ı bu ay itibarıyla OnePlus 12, OnePlus 12R, OnePlus Open, OnePlus 11 ve OnePlus Nord CE4’te kullanmak mümkün olacak. Avrupa’da ise özelliğin dağıtımı önümüzdeki haziran ayının sonları itibarıyla başlayacak.

Bu özelliğin OxygenOS güncellemesi mi yoksa OnePlus Photo Gallery uygulaması için yayınlanacak bir güncellemeyle mi sunulacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Yapay zeka sürecinin internette mi yoksa cihaz üstünde mi gerçekleştirileceği de şu an için bilinmiyor.

OnePlus AI Eraser’ı “büyük bir Ar-Ge yatırımının sonucu” olarak tanımlıyor. Şirket, AI Eraser’da “yapay zeka tarafından oluşturulan içeriğin doğruluğunu ve güvenilirliğini sağlama taahhüdü” de veriyor. Yeni özelliğin arkasındaki tescilli model, karmaşık sahneleri kavramasına olanak tanıyan geniş bir veri kümesi üzerinde eğitildi. Böylelikle istenmeyen nesneler, fotoğrafın çekiciliğini doğal olarak artıran bağlamsal olarak uygun öğelerle akıllıca değiştirilebiliyor. Kullanıcıların her yerde ve her zaman yüksek kaliteli fotoğraf düzenlemeleri yapması da mümkün oluyor.

OnePlus AI Eraser sonrasında başka yapay zeka özellikleri de sunacak

OnePlus Başkanı ve operasyon şefi Kinder Liu, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Kullanıcıları gelişmiş, pratik teknolojiyle güçlendirmek, OnePlus’ta uğruna yaşadığımız şeydir. Üretkenliği ve yaratıcılığı tamamen dönüştürme gücüne sahip, mobil cihazlardaki üretken yapay zeka potansiyelinin çok büyük olduğuna inanıyoruz. OnePlus’ın üretken yapay zeka teknolojisine dayalı ilk özelliği olan AI Eraser, yapay zeka yoluyla kullanıcı yaratıcılığını özgürleştirme ve fotoğraf düzenlemenin geleceğinde devrim yaratma vizyonumuzun ilk adımını temsil ederek kullanıcılara yalnızca birkaç dokunuşla olağanüstü fotoğraflar oluşturma gücü veriyor. Bu yıl daha fazla yapay zeka özelliği sunmayı planlıyoruz ve bunların yakında kullanıma sunulmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.”

OnePlus AI Eraser dışında yapay zeka tabanlı başka özellikler de sunacak gibi görünüyor. Ancak henüz bu özellikler detaylandırılmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER