Teknoloji

OnePlus 9R tanıtıldı: Snapdragon 870, 120 Hz ekran

oneplus 9r rt 10r

OnePlus’ın ürün ailesi geçtiğimiz yıl çıkardığı Nord serisi cihazlarıyla genişlemişti. Şirket şimdi Nord serisiyle amiral gemisi telefonları arasında konumlanan yeni bir akıllı telefonu daha tanıttı. OnePlus 9R adını taşıyan bu telefon ilk etapta sadece Hindistan’da piyasaya çıkacak.

OnePlus 9R’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 870 işlemci bulunuyor. Özü itibarıyla “2021 model OnePlus 8T” şeklinde tanımlanabilecek olan telefonda bu yıla uygun şekilde güncellenmiş bileşenler mevcut.

OnePlus 9R’de 6.55 inç büyüklüğünde Fluid AMOLED ekran mevcut. Full HD+ çözünürlüklü bu ekran HDR10+ sertifikasına sahip. 120 Hz yenileme hızı ve 240 Hz dokunma örnekleme hızı da ekranın özellikleri arasında yer alıyor. Ekran panelinin düz olduğunu belirtmekte de fayda var.

OnePlus 9R’de ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü kamera üstleniyor. 16 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel monokrom sensör sistemi tamamlıyor. Telefonla 4K 60 fps video kaydı yapılabiliyor. Video Portre özelliğine sahip telefonun kamera sisteminde hem optik hem de elektronik görüntü sabitleme özelliği mevcut.

oneplus 9rOnePlus 9R’yi bir oyun telefonu olarak konumlandırıyor. Qualcomm Snapdragon 870 işlemci, orta segment cihazlarda bulunan diğer işlemcilere kıyasla daha güçlü bir profil çiziyor. Bu işlemci bir buhar çemberiyle soğuk tutuluyor.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh kapasiteli pil sağlıyor. Bu pil 65W Warp Charge hızlı şarj özelliğine sahip. OnePlus’ın bu noktada 9R’yi OnePlus 9 ve 9 Pro’dan ayırmadığını belirtmek gerekiyor. Ancak telefonda kablosuz şarj özelliği mevcut değil.

OnePlus 9R için ne kadar ödemek gerekecek? 

OnePlus’tan verilen bilgiye göre, 15 dakikalık bir şarj işlemi telefonun tüm günü çıkarması için yeterli oluyor. Tam şarj için sadece 39 dakika gerekiyor. Stereo hoparlör ve Dolby Atmos desteği bulunan telefonda 3.5 mm. kulaklık jakı mevcut olacak.

oneplus 9rOnePlus 9R Hindistan’da önümüzdeki ay satışa sunulacak. Akıllı telefon iki farklı seçenekle kullanıcıların karşısına çıkacak. 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip versiyonun fiyat etiketinde 40 bin rupi (4363 TL) yazacak. 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı içinse 44 bin rupi (4780 TL) ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER