Teknoloji

Yeni sızıntı OnePlus 9’un kamerasını ve teknik detaylarını gözler önüne seriyor

oneplus 9

OnePlus 9 serisi hakkındaki dedikodu ve sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu sızıntılar zaman içinde biraz daha somut hâle gelmiş durumda. PhoneArena sitesi tarafından paylaşılan ve OnePlus 9’a ait olduğu belirtilen fotoğraflar da hem cihazın tasarımını gösteriyor hem de bazı teknik özelliklere ışık tutuyor.

OnePlus 9’un oldukça büyük arka kamera modülü hemen göze çarpıyor. Bu modülün üzerindeki Ultrashot yazısı da OnePlus’ın telefonda kullanacağı kamera teknolojisinin adı konusunda ipucu veriyor.

OnePlus’ın kamera teknolojisinde ne gibi değişiklikler yapmayı planladığı bilinmese de; kamera sistemindeki dev lensler, şirketin OnePlus 8T’den daha farklı bir deneyim sunacağını gösteriyor. Sızıntıya göre, kamera sisteminde 48 ve 16 megapiksel çözünürlüklü lenslerin bulunacak.

Telefonun önünde ise tıpkı OnePlus 8T’de olduğu gibi düz, 6.55 inç büyüklüğünde, 1080p çözünürlüklü ve 120Hz yenileme hızına sahip bir ekranın bulunacağı söyleniyor. Telefonun ön kamerasının da bu ekranın sol üst köşesindeki kamera deliğine yerleştirileceği belirtiliyor.

OnePlus 9’un teknik özellikleriyle ilgili başka detaylar da mevcut. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm’un yeni amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 888‘in bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Son sızıntıda bu işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanının eşlik edeceği görülüyor. Ancak OnePlus’ın daha yüksek bellek ve depolama alanı kapasiteleri sunması da sürpriz olmayacaktır.

OnePlus 9 Pro’da ise kavisli ve daha yüksek çözünürlüklü ekranın bulunması bekleniyor. Serinin tanıtımı için oklar hâlihazırda mart ayını işaret ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER