Teknoloji

Google Portrait Light’ın arkasındaki teknolojiyi anlattı

google portrait light

Google, Portrait Light (Portre Işığı) özelliğiyle bazı “ortalama” fotoğrafların çok daha iyi görünmesini sağlıyor. Bunun için fotoğrafların ışık yönünde ve yoğunluğunda değişiklikler yapılıyor.

Teknoloji devi, yapay zekâ tabanlı bu özelliği Pixel 4a 5G ve Pixel 5 ile kullanıma sunmuştu. Şirket, daha sonra Portrait Light’ın eski Pixel telefonlarında kullanımını da mümkün kılmıştı. Google şimdi de bu özelliğin arka planındaki teknolojinin detaylarını paylaştı.

Yapay zekâ modellerinin fotoğraflara belli yönlerden ışık eklemeyi öğrenmesi için Google milyonlarca portre fotoğraf kullandı. Bu fotoğraflardan bazılarına belli yönlerden ekstra ışık eklenirken bazılarına herhangi bir ekleme yapılmadı. Söz konusu işlem için 64 kameranın ve her biri ayrıca programlanabilen 331 LED ışığın bulunduğu küre şeklinde özel bir düzenek hazırlandı.

google portrait lightBu düzenek ile farklı cilt tonlarına, saç tarzlarına ve yüz şekillerine sahip, farklı giyinen 70 kişinin fotoğrafı çekildi. Şirket, en iyi aydınlatma profilinin belirlenmesi için de ayrı bir model hazırladı.

Google Pixel 4, Pixel 4a, Pixel 4a 5G ve Pixel 5 modellerinde Portrait Light özelliğini varsayılan olarak aktif biçimde sunuyor. Daha eski Pixel modellerinde ise bu özellik, insan görünen fotoğrafları düzenlerken kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER