Teknoloji

OnePlus 8 serisinin tanıtım tarihi için en somut iddia

oneplus 8 lite

OnePlus 8 serisinin nisan ayının ortalarında tanıtılabileceğine dair iddialar hafta içinde gündeme gelmişti. Bugün ilk kez ortaya somut bir tarih atıldı. OnePlus’ın yeni akıllı telefonlarını 14 Nisan’da tanıtacağı iddia ediliyor.

Tanıtım tarihi, OnePlus 8’le ilgili tek iddia değil. OnePlus’ın 8 serisinde Lite bir model çıkaracağı iddiası da bir kez daha gündeme geldi. Her iki iddia da ünlü duyumcu Ishan Agarwal tarafından paylaşıldı.

OnePlus 8’in Lite versiyonunda MediaTek imzalı bir işlemcinin bulunacağı söyleniyor. Telefonun kamera delikli ekranının 90Hz yenileme oranına sahip olacağı da iddialar arasında yer alıyor. Cihazın temmuz ayı itibarıyla İngiltere ve Hindistan gibi ülkelerde satışa sunulacağı belirtiliyor.

Bu iddia, OnePlus 8’in Lite versiyonunun 14 Nisan’dan daha sonraki bir tarihte tanıtılabileceğini düşündürüyor. Henüz ortada bu konuda somut bir bilgi bulunmuyor.

OnePlus 8’in Pro versiyonunun kablosuz şarj desteğinin de bulunacağı belirtiliyor. 30W kablosuz şarj desteğinin yanı sıra ters kablosuz şarj ve 5G de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

OnePlus 8’de ve Pro versiyonda Qualcomm Snapdragon 865 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Pro versiyonda RAM seçeneklerinin 12 GB’ye kadar uzanabileceği belirtiliyor. OnePlus 8’in standart versiyonunun 90Hz, Pro modelin ise 120Hz ekranla geleceği konuşuluyor.

OnePlus 8’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi Warp Charge 30T desteğine sahip 4000 mAh kapasiteli pilin sağlayacağı belirtiliyor. OnePlus 8 Pro’da ise 50W şarj desteğine sahip 4500 mAh pilin bulunması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER