Teknoloji

OnePlus 8 serisinin tanıtımı için oklar nisan ayını işaret ediyor

oneplus 8

OnePlus genellikle yeni telefon tanıtımı için mayıs ayını tercih ediyordu. Ancak Çinli üretici bu yıl, daha farklı bir takvim izleyecek gibi görünüyor. TechRadar sitesinde yer alan habere göre, OnePlus 8 serisi nisan ayının ikinci haftasında gözler önüne çıkacak.

Haberde iddianın şirkete yakın kaynaklar tarafından dile getirildiği belirtiliyor. OnePlus’ın bu etkinlikte tanıtacağı cihazlar ve bu cihazların teknik özellikleri konusunda ise bilgi verilmiyor. Ancak OnePlus’ın yeni telefonlarını tanıtmadan önce ipucu paylaşmayı sevdiği biliniyor. Dolayısıyla nisanın ikinci haftasındaki tanıtım iddiası doğruysa, OnePlus’ın yakında ipucu vermeye başlaması sürpriz olmayacaktır.

OnePlus’ın yeni serisindeki modellerin en azından birinde 120Hz yenileme oranına sahip ekrana yer vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Şirketin hâlihazırdaki en yeni telefonları olan OnePlus 7T ve 7T Pro, 90Hz yenileme oranlı ekranlar taşıyor.

OnePlus 8’de Qualcomm Snapdragon 865 işlemcinin bulunması da kesin gözüyle bakılan özellikler arasında bulunuyor.

OnePlus’ın bu yıl standart model ve Pro versiyonun yanında “Lite” versiyonu da tanıtabileceği iddia ediliyor. OnePlus telefonların fiyatları giderek diğer amiral gemilerine yaklaştığı için Lite versiyonla birlikte şirketin bir tür “köklere dönüş” yaşayacağı söylenebilir.

OnePlus 8 serisinin diğer özellikleriyle bayrağı 7T serisinden devralması bekleniyor. Yeni telefonların da çok yönlü kamera sistemi, hızlı şarj desteğine sahip pil, üst sınıf tasarım ve kaliteli ekran gibi özelliklerle gelmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER