Manşetler

OnePlus 5T 16 Kasım’da tanıtılıyor

oneplus 5t
OnePlus 5

OnePlus’ın yeni akıllı telefonunun tanıtılmasına az bir zaman kaldı. Şirket yaptığı duyuruyla OnePlus 5’in yenilenmiş ve daha büyük ekranlı bir versiyonu olan OnePlus 5T’nin, 16 Kasım Perşembe günü tanıtılacağını açıkladı.

OnePlus, yeni telefonun piyasaya çıkışına dair bazı bilgileri de erkenden paylaştı. Buna göre OnePlus 5T, 21 Kasım’da Kuzey Amerika ve Avrupa pazarlarında satışa sunulacak. Hindistan’da 28 Kasım, Çin’de ise 1 Aralık tarihlerinde piyasada olacak. Daha önceki OnePlus modelleri gibi, OnePlus 5T’nin de Türkiye’de resmi olarak satılmasını beklemiyoruz. Ancak paralel ithalat yoluyla piyasaya çıktığını görebiliriz.

Normalde tanıtım etkinliklerine basın mensupları çağrılır ve dolayısıyla onlar yeni cihazlar hakkında ilk izlenimlerini edinip bunları daha geniş kitlelerle paylaşırlar. Ancak OnePlus biraz daha farklı bir şey deniyor. ABD’nin New York şehrindeki Brooklyn ilçesinde düzenlenecek olan etkinliğe bazı OnePlus hayranları da, 40 dolarlık biletleri edinmeleri hâlinde katılabilecekler. Ayrıca etkinlik internet üzerinden de canlı yayınlanacak.

Kurumsal lansman etkinlikleri için bilet satmak alışılmış bir yöntem değil, ancak OnePlus buradan para kazanmayı hedeflemediğini söylüyor. Şirket elde edilecek tüm gelirin hayır kuruluşlarına gideceğini, bununla birlikte bilet satın alanlara 70 dolar değerinde hediyeler verileceğini belirtiyor. Şirket gelirin hangi hayır kurumuna gideceğini veya bilet sahiplerine neler hediye edileceği konusunda bir bilgi vermedi.

Aslında OnePlus, Oppo markalı telefonların biraz modifiye edilmiş versiyonlarını satıyor, ancak pazarlama yöntemleriyle ondan ayrılıyor. Doğrusu Oppo ile karşılaştırıldığında marka değerinin daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. OnePlus 5T için de beklenti epey yükseltildi, bakalım bunun karşılığı ne oranda alınacak, birkaç hafta içinde göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER