Teknoloji

OnePlus 5T’nin kamerası yakında daha da iyileşecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oneplus 5tOnePlus 5T, geçtiğimiz hafta resmen gözler önüne çıkmıştı. 21 Kasım’da satışa sunulan 5T, OnePlus’ın bugüne kadar çıkardığı telefonlar içinde en çok ilgi gören model olmuştu.

Telefona yönelik çeşitli eleştiriler yapılsa da, 18:9 ekrana sahip ve 500 dolar karşılığında satılan bir amiral gemisi telefonu görmezden gelmek pek kolay değil. Ancak 5T’nin mevcut özellikleri, OnePlus’a da yetmiyor gibi görünüyor. Şirket, yıl bitmeden yayınlayacağı yazılım güncellemesiyle 5T’nin kamerasını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Kamera artık akıllı telefonlar için “hoş bir özellik” olmaktan çıkmış durumda. Hem markalar hem de telefonlar artık kameralarının performansı doğrultusunda değerlendiriliyor, yüceltiliyor veya eleştiriliyor. 5T’nin kamerası için DxOMark değerlendirmesi henüz yayınlanmış değil. Ancak OnePlus’ın kamera konusundaki sicili, 5T’nin de DxOMark’tan yüksek bir puan alabileceğini düşündürüyor.

OnePlus, bu deneyimi daha da iyileştirmek için 5T sahiplerine kısa süre içinde yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. İlk olarak özel bir test grubunun erişebileceği yeni kamera yazılımı, düşük ışıklı ortamlarda detayları daha belirgin hâle getirecek. Buna ek olarak, ön kameranın doğal pozlaması da iyileştirilecek. OnePlus kameranın güzelleştirme modunu da Asya ülkelerinde varsayılan olarak açık biçimde sunacak. Diğer bölgelerde ise bu mod kapalı olacak.

OnePlus 5T kamera güncellemesi aralık ayında tüm kullanıcılara ulaştırılacak

OnePlus CEO’su Carl Pei, gelişmiş kamera özelliklerinin aralık ayının başı itibarıyla tüm OnePlus 5T kullanıcılarına ulaştırılmış olmasını planladıklarını belirtti.

İLGİLİ HABERLER