Teknoloji

OnePlus 5G telefonunun prototipini sergiliyor

oneplus 5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus 5G telefon çıkarma isteğini ve planını oldukça uzun bir süre önce açıklamıştı. Çinli üretici, hazırladığı ilk 5G telefon prototipini 2019 Mobil Dünya Kongresi‘nde (MWC 2019) büyük bir plastik kübün içindeki kalın bir plastik kutuda sergiliyor. Telefon, mmWave bağlantısıyla lokal 5G baz istasyonuna bağlanıyor. 5G’nin söz konusu versiyonunda menzilden ziyade yüksek veri hacmine odaklanılıyor. OnePlus, kısa bir süre önce Finli bir mobil operatör aracılığıyla telefonunu yılın ikinci çeyreğinde piyasaya çıkarmayı planladığını açıklamıştı.

OnePlus, telefonun ekranında nelerin olup bittiğini göstermek dışında cihaz hakkında pek fazla bilgi vermiyor. Şirket sadece ilk 5G telefonunun tamamen yeni bir cihaz olduğunu belirtmekle yetiniyor. Telefonun bağlantı hızının 500 Mbps’ye kadar yükselebileceği belirtilse de, sergilenen prototipte şimdiye kadar sadece 15 Mbps hız kullanılmış durumda. OnePlus’ın 5G prototipinde ekranın üstünde çentik bulunmaması da dikkat çekiyor. Ancak bunun demo amacıyla gizlenmiş olabileceği belirtiliyor.

OnePlus’ın 5G telefonunda Qualcomm Snapdragon 855 yonga setinin bulunacağı daha önce doğrulanmıştı. Şirketin CEO’su ise 5G telefonun 4G telefonlara kıyasla 200 ila 300 dolar daha yüksek bir fiyatla satılabileceğini açıklamıştı.

OnePlus 5G telefon prototipinde bulut oyun servisi Shadow tarafından sağlanan Ace Combat 7 canlı yayınını gösterdi. Oyunun Amsterdam’da bulunan bir sunucu aracılığıyla bulut üzerinden Barselona’daki prototipe aktarıldı.

İLGİLİ HABERLER