Teknoloji

OnePlus 5 sızıntısı önemli detayları gözler önüne seriyor

oneplus 5OnePlus 5 yılın merakla beklenen telefonları arasında yer alıyor. Akıllı telefona dair dedikodu ve sızıntılara da sürekli olarak yenileri ekleniyor. Bugüne kadar akıllı telefonun görüntüsüne ilişki bilgiler taslak sızıntılarıyla sınırlıydı. Ancak internete düşen iki fotoğraf, OnePlus’ın yeni amiral gemisi hakkında daha somut fikirler edinmeyi sağlıyor. Sızan fotoğraflar, daha önce ortaya atılan bazı dedikoduları da doğruluyor.

Priceraja sitesinde yayınlanan fotoğraflar, çift arka kamera iddialarını doğruluyor. Fotoğraflarda görülen arka panel, taslaklardaki arka panelle büyük ölçüde örtüşüyor. Ancak flaşın taslaklardan farklı bir yerde konumlandırılmış olması göze çarpıyor. OnePlus 3T’den farklı olarak anten şeridi barındırmayan arka panelin ortasında OnePlus logosu bulunuyor.

OnePlus 3T’den farklı olan bir diğer nokta ise kulaklık jakının olmaması oluyor. Akıllı telefonun alt kısmında 3.5 mm. kulaklık jakı görülmüyor. Bu da şirketin kulaklık jakından vazgeçmiş olabileceğini düşündürüyor. Ancak jakın telefonun üst kenarına taşınmış olması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Kulaklık jakının yerini ikinci hoparlör ızgarasının aldığı görülüyor. USB-C girişi ise iki hoparlör ızgarasının ortasında bulunuyor. Yeni hoparlör ızgarasının ses kalitesini artırması sürpriz olmayacaktır.

Sızan görüntülerin doğruluğu konusunda kesin bir şey söylemek henüz pek mümkün değil. Fotoğraflar taslaklarla örtüşse de, anten şeritlerinin olmaması kafaları karıştırıyor. Metal kasalı telefonlarda bu şeritlere ihtiyaç duyuluyor.

OnePlus 5 önümüzdeki ay resmiyet kazanabilir

OnePlus 5’in tanıtım tarihi konusunda resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak genel beklenti, telefonun haziran ayı içinde tanıtılacağı yönünde.

İLGİLİ HABERLER