Teknoloji

OnePlus 12, OnePlus Open ve Oppo Find N3 ile aynı kamera sistemini paylaşıyor

oneplus 12

OnePlus 12, 5 Aralık’ta Çin’de gözler önüne çıkacak. Akıllı telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony LYT-808 sensörün üstleneceği OnePlus’ın Çin’deki operasyon şefi Louis Jie tarafından doğrulandı. Telefonun Hasselblad ile birlikte geliştirilen üç kamerasını gösteren paylaşımda ultra geniş açılı kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstlendiği görülüyor. 64 megapiksel çözünürlüklü 3x telefoto lensi de bu paylaşımda bir kez daha görmek mümkün oluyor. 13 kanallı çoklu spektral sensörün de kamera kurulumunun yeteneklerini geliştirdiği belirtiliyor.

Söz konusu kamera kurulumunun tanıdık olduğunu belirtmekte fayda var. Bu kurulumu daha önce OnePlus Open ve Oppo Find N3’te görmek mümkün olmuştu. Tek değişikliğin mimaride ve iç bileşenlerin tasarımında olduğunu belirtmekte fayda var.

Ana kamera sensörü hakkında verilen bilgi yeni değil. Ancak artık OnePlus’ın kamera tarafında “sağlamcı” davranmayı seçtiği daha iyi anlaşılıyor. Hem OnePlus Open’ın hem de Oppo Find N3’ün kamera konusunda iyi bir performans sergilediği biliniyor.

OnePlus 12, Snapdragon 8 Gen 3 ile kamera performansını yukarıya çekecek

OnePlus’ın yeni amiral gemisinin Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ile kamera performansını biraz daha yukarıya taşıması sürpriz olmayacaktır. Qualcomm; yeni işlemcisiyle tüm telefonlarda gerçek hayattaki görüntülerin canlılığını ve ayrıntılarını geliştirmek için Anlamsal Segmentasyon, videolar için bir nesne silgi ve görüntüleri orijinal olarak yakalanan verilerin ötesine genişletmek için üretken yapay zekâ da dahil olmak üzere yapay zekâ ile geliştirilmiş kamera yetenekleri vadediyor.

OnePlus 12, yukarıda da belirttiğimiz gibi 5 Aralık’ta tanıtılacak. Akıllı telefonun küresel lansmanının ise 24 Ocak itibarıyla gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER