ManşetlerTeknoloji

OnePlus 12’nin tasarımı resmi video ve fotoğraflarla doğrulandı

oneplus 12

OnePlus 12, 5 Aralık’ta Çin’de gerçekleştirilecek bir etkinlikte gözler önüne çıkacak. Daha önce telefonun 4 Aralık’taki 10. yıl kutlama etkinliğinde tanıtılması bekleniyordu. Akıllı telefonla ilgili pek çok detay uzun süredir etrafta dolaşan sızıntılar sayesinde görülmüştü. Bu sızıntılara son olarak da OnePlus tarafından yapılan Weibo paylaşımı eklendi. Söz konusu paylaşımda yer alan fotoğraflar ve video, akıllı telefona yakından bir bakış atmayı sağlıyor.

OnePlus’ın yeni akıllı telefonu büyük ölçüde selefi OnePlus 11’e benziyor. Yeni modelde de büyük ve yuvarlak kamera modülü arka panelin önemli bir kısmını kapsıyor. Ancak OnePlus’ın önemli bir değişiklik yapmış olması gözden kaçmıyor.

OnePlus ile özdeşleşen “Alert Slider” (Bildirim Kızağı), OnePlus 11’de sağ kenara yerleştirilmişti. Yeni telefonda bu kızağın sol tarafa taşındığı görülüyor. Şirketten yapılan açıklamada, bu değişiklik sayesinde yeni bir entegre anteni telefona eklemenin mümkün olduğu ve böylelikle geliştirilmiş oyun performansı sağlanacağı belirtildi.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Dahili testlere dayanarak, oyun antenleri için en uygun konumun, telefon yatay konumda tutulduğunda kullanıcının işaret parmakları arası olduğu belirlendi. Bununla birlikte, alan şu anda OnePlus 11’deki Alert Slider tarafından kullanılıyor. Alert Slider’ı telefonun diğer tarafına taşıyarak, OnePlus 12’ye daha iyi oyun antenleri yerleştirdik.”

“Ultra kompakt tam bant anten teknolojisi” kullandığını belirten OnePlus, Alert Slider anten entegrasyon teknolojisinin endüstride bir ilk olduğunu ve böylelikle Alert Slider’ın kapladığı alanın küçültüldüğünü vurguladı. Şirket yeni antenin sinyali 3 dB iyileştirdiğini ve böylelikle oyunlardaki gecikmenin yüzde 15 oranında azaltılacağı ifade edildi.

OnePlus 12’nin renk seçenekleri de belli oldu

OnePlus’ın paylaşımı OnePlus 12’nin renk seçeneklerini de gözler önüne seriyor. Şirketten verilen bilgiye göre; telefonun renk seçenekleri yeşil, siyah ve beyaz olacak. OnePlus’ın paylaşımı tün renk seçeneklerini gösteriyor. Şirket yeşil renk için “Akışkan Zümrüt” adını kullanıyor. Cam arka panele sahip telefonun renkleri için doğadan ilham alındığı da verilen bilgiler arasında yer alıyor.

  • oneplus 12

OnePlus 12’nin 3x periskop kameraya sahip olacağı da yapılan paylaşımla doğrulandı. Şirket bu kameranın “Dördüncü nesil Hasselblad Camera for Mobile” teknolojisini taşıyacağını da açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER