Manşetler

Yakında çıkacak olan OnePlus 10T kenarda ses anahtarsız ve Hasselblad markası biçimde gelecek

oneplus 10t
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus 10T’nin çıkışı yakın olmakla birlikte bu telefon, şirket için oldukça büyük değişikliklere sahne olacak gibi görünüyor. Geride kalan hafta sonu OnePlus, neredeyse on yıldır telefonlarının simgesi olan Alert Slider, yani uyarı anahtarının OnePlus 10T akıllı telefonunda bulunmayacağını doğruladı.

İlk OnePlus One modelinden itibaren, markanın neredeyse tüm akıllı telefonlarında, cihazın yan tarafında zil modları arasında geçiş yapmak için kullanılan bir kaydırıcı bulunuyor. “Alert Slider” olarak adlandırılan bu anahtar, iPhone’un sessize alma anahtarına çok benzer şekilde titreşim, sessiz ve tam ses modları arasında geçiş yapmayı sağlıyor.

Bu özellik o zamandan beri her bir OnePlus amiral gemisinde varlığını sürdürdü, ancak OnePlus Nord N20 gibi daha uygun fiyatlı bazı cihazlarda yer almıyordu. Şimdi, OnePlus 10T de, OnePlus’ın The Verge sitesine doğruladığı gibi, ses anahtarına veda ediyor.

Bu açıklamanın yanı sıra OnePlus 10T’nin tasarımına ilk bakışı atma fırsatı da elde ediyoruz. Telefonun siyahın yanı sıra açık yeşil renge sahip bir seçeneği olacak. Üstelik tasarım açısından bu yılın başlarında piyasaya sürülen OnePlus 10 Pro ile büyük ölçüde aynı görünüyor.

Peki OnePlus, OnePlus 10T’de Alert Slider birimine neden yer vermiyor? OnePlus baş tasarımcısı Hope Liu, daha büyük bir pil, daha hızlı şarj ve daha iyi bir anten dahil olmak üzere cihazın diğer önemli bileşenleri için bu hareketin gerekli olduğunu söylüyor. Alert Slider, anakart üzerinde yaklaşık 30 mm² yer kaplıyor ve bu da cihazın oluşturulmasında nispeten büyük bir etkiye sahip. OnePlus 10T’de bu birimi kaldırmanın alternatifi, anakartı katmanlayarak telefonu daha kalın hâle getirmek olurdu.

Söylentilere göre OnePlus 10T, OnePlus 10 Pro’da bulunan 80W’dan farklı olarak 150W hızlı şarja sahip olacak. Ayrıca Liu, OnePlus 10T’nin “iki şarj pompasına” sahip olduğunu doğruladı.

Yandaki uyarı anahtarının kaldırılmasıyla ilgili olarak akıllara gelecek bir başka neden dayanıklılık olabilir. Bu yılın başlarında YouTube’da yayınlanan OnePlus 10 Pro dayanıklılık testi, telefonun büküldüğünde ikiye bölündüğünü göstermişti. Halbuki bu, diğer cihazların büyük çoğunluğunun genellikle geçtiği bir dayanıklılık testiydi. Bu sadece bir tesadüf olabilir, ancak 10 Pro, Alert Slider biriminin bulunduğu yerden bölünmeye başlıyordu.

Görünen diğer önemli değişiklik, son birkaç OnePlus amiral gemisinde öne çıkan Hasselblad markasının hiçbir yerde görülmemesi oluyor. Görünüşe göre Hasselblad iş ortaklığı, OnePlus’ın “seçtiği fiyat noktasında üstün performanslı bir amiral gemisi akıllı telefon sunmak istediği” için bir kenara bırakıldı. Ancak şirket aynı zamanda birincil sensörü olarak teknik olarak hafif bir 50MP Sony IMX766 kullanacağını da doğruladı. Bu da 10 Pro’ya göre az da olsa ilerleme anlamına geliyor.

Ayrıca OnePlus 10T, içinde 15 ayrı anten bulunan yeni bir anten düzenine sahip. Görünüşe göre yeni düzen, telefon yatay olarak tutulduğunda daha iyi çalışıyor ve bunun da mobil oyunları oynarken için bir iyileştirme sunacağı tahmin ediliyor. Ayrıca The Verge röportajı, şaşırtıcı olmayacak biçimde 6.7 inçlik ekranı doğruladı.

OnePlus, 3 Ağustos tarihinde OnePlus 10T için resmi tanıtımı yapacağını doğrulamıştı.

İLGİLİ HABERLER