Teknoloji

OnePlus 10 Pro dayanıklılık testinde kolayca ikiye bölündü

oneplus 10 pro dayanıklılık testi

OnePlus 10 Pro Çin’de piyasaya çıktı. Bu Android telefon, Snapdragon 8 Gen 1 işlemci ve 5.000 mAh pil gibi bazı amiral gemisi özelliklerine sahip olsa da, piyasadaki en dayanıklı telefon olmayabileceği ortaya çıktı. Popüler JerryRigEverything YouTube kanalının yapımcısı Zack Nelson, OnePlus 10 Pro’yu her zamanki dayanıklılık testinden geçirdi. Telefonun bükülüp bükülmediğini denemek için telefonun ortasına bastığında, onun neredeyse ortadan ikiye bölündüğünü gördü. Aşağıda görebileceğiniz video içinde bükülme testi 6:57’de başlıyor.

Nelson, OnePlus 10 Pro’ya baskı uygulamaya başladığında, öncelikle arka cam çatlamaya başlar ve telefonun ocak gibi görünen kamera çıkıntısının altında birçok çatlak belirir. Tekrar ittiğinde ise, bu çatlaklar tam bir kırılmaya dönüşerek telefonun üst kısmının katlanmaya başlamasına neden oluyor.

OnePlus 10 Pro tamamen kırıldığında, Nelson telefonun içine bakmak için arka camın geri kalanını yerinden çıkarıyor. Telefon pilin hemen üzerine oturuyor ve OnePlus’ın, üst kenarı yandaki ses düğmesiyle aynı hizada olan pili yerleştirme biçimi, Nelson’ın telefonu elleriyle ikiye bölebilmesi için mükemmel koşulları yaratmaya yardımcı oldu. Ayrıca telefonun çevresinde beklediğinden daha ince bir metal dış yüzey vardı ve bu da telefonun kolayca kırılmasına neden olmuş olabilir.

Nelson’ın bir miktar güç uyguladığında OnePlus 10 Pro’nun neden kırıldığının kesin nedeni belirsiz olsa da, onun telefonun yapısal sınırlarını zorlamak için epey uğraştığını belirtmekte fayda var. Pek çok ortalama kullanıcının telefonunu ikiye bölmeye çalışması pek olası değildir. Ancak Nelson’ın testi, telefonun çok fazla büküldüğünde hasar görebileceğini gösteriyor.

OnePlus 10 Pro, kolaylıkla bükülen ilk telefon olmamıştı. Apple’ın yıllar önce çıkardığı iPhone 6 ve 6 Plus için de kolaylıkla büküldüğüne dair videolar internette dolaşmıştı. Hatta Apple, daha sonra bu telefonları güçlendirmeye yönelik adımlar atmıştı. Benzer bir durumla iPad Pro’nun 2018’da çıkan yenilenmiş tasarımı da karşı karşıya kalmıştı. 2021 model Asus ROG Phone 5 modeli için de benzer bir durum ortaya çıkmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER