Teknoloji

iPad Pro bükülmüş olabilir, ancak bu Apple’a göre bir kusur değil

ipad pro 11

Geçtiğimiz kasım ayında, Apple’ın en son model iPad’ler, iPad Pro 11 ve iPad Pro 12.9 modellerinin daha kutudan çıkar çıkmaz veya normal kullanım sonrasında hafifçe bükülmüş olduğuna dair haberler çıkmaya başlamıştı. Apple’dan bu iddialarla ilgili bir cevap geldi. Şirket bazı cihazların gerçekten bükülmüş olabileceğini, ancak bunun bir kusur olarak görülmediğini kaydetti.

The Verge sitesine bir açıklama yapan şirket, en yeni iPad Pro’larının bazılarının üretim sırasında kullanılan soğutma sürecinin bir sonucu olarak alüminyum gövdesinden hafifçe bükülmüş olabileceğini kaydetti. Ne var ki Apple, bunun tabletin performansını olumsuz biçimde etkilemediğini ve zamanla daha kötü sonuçlara yol açmadığını söylüyor.

Bükülmenin çoğunlukla Wi-Fi + Hücresel iPad Pro modellerinde görüldüğü söyleniyor. Bükülme ise çoğunlukla plastik anten şeridi üzerinde fark edilebilir oluyor. Ancak sadece Wi-Fi modellerde de bükülme olduğuna dair bazı haberler geliyor.

Eğer iPad Pro’nuzda bu tarz bir bükülme görürseniz, ilk 14 gün içinde aldığınız yere geri götürüp değiştirmelisiniz. Ne var ki, Apple’ın bu tarz ürünleri herhangi bir ücret talep etmeden değiştirip değiştirmeyeceği bilinmiyor. Şirketin bunun üretimden kaynaklanan bir kusur olarak görmediğini dikkate alırsak, ücretsiz değişim ihtimali düşük gibi görünüyor.

ipad pro
Görsel: MacRumors

Bu sorunun ne kadar yaygın olduğu da bilinmiyor. The Verge sitesi, hem kendilerine gelen ilk iPad Pro 11’in hem de değiştirilen ürünün bükülme sorunu yaşadığını söylüyor. Bizim bir süredir test etmekte olduğumuz iPad Pro’da ise ne kutuyu ilk açılışta ne de sonrasında bu tarz bir bükülme sorunu yaşanmadı.

Apple, bu tablette normale göre daha yüksek bir iade oranı görmediğini söylüyor. Bu da bükülme probleminin çok fazla görülmediğini ya da insanların bükülmeden rahatsız olmadığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER