Teknoloji

Consumer Reports Apple iPhone 5 ve iPhone 6’yı bükülme testinde Android rakipleriyle karşılaştırıyor

iphone-6-baski-test-260914

Apple yeni akıllı telefonlarından iPhone 6 Plus için ortaya atılan bükülme iddialarının ardından cihazlarının dayanıklılık testlerini nasıl gerçekleştirdiğini gözler önüne sermişti. iPhone’larının ceplerde hiçbir sorun yaşamadan taşınabileceğinin altını çizen şirket, cihazlarının en sert muamelelere dayanabileceğini belirtmeyi ihmal etmemişti. Consumer Reports üç noktalı bükme yöntemini kullanarak yeni iPhone’ların ve popüler Android cihazlarının dayanıklılığını bir kez daha ölçtü.

consumer-reports-270714

iPhone 5, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’a ek olarak; HTC One M8, LG G3 ve Samsung Galaxy Note 3 teste tabi tutulan cihazlar oldu. Consumer Reports bu testlerle cihazların büklmeden ve tamamen ayrılmadan önce ne kadar basınca maruz kalacağını somut biçimde ölçmeyi amaçlarken, 2012 çıkışlı iPhone 5’in iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’a kıyasla daha dayanıklı olması dikkat çekti.

Apple’ın yeni iPhone’larını deforme etmek ve kasayı tamamen parçalamak için iPhone 5’e kıyasla daha az bir baskı uygulamak gerekiyor. Ancak her iki cihazın da bükülmeden önce en az 31 kiloluk bir baskıya maruz kaldığını belirtmekte fayda var. Söz konusu rakam, Apple’ın kamuoyuna açıkladığı sınırın da üstünde yer alıyor. Consumer Reports’un testinde zirveyi 68 kilograma kadar baskıya dayanabilen Samsung Galaxy Note 3 alıyor.

31 kiloda bükülen iPhone 6’yı tamamen parçalamak için 45.3 kilogramlık bir baskı uygulamak gerekiyor. iPhone 6 Plus içinse bu rakam 49.8 kilograma çıkıyor. Apple’ın aynı yöntemle geliştirdiği testlerde bükülme noktası 25 kilogram olarak açıklanmıştı. Consumer Reports’tan Glenn Derene, testlerinin iPhone’ların internette iddia edildiği kadar dayanıksız olmadığını açık biçimde gösterdiğini belirtirken, telefonların tipik kullanımda herhangi bir sorun yaşatmayacağını ifade etti.

İLGİLİ HABERLER