Teknoloji

Facebook Oculus Quest 2’nin özelliklerini yanlışlıkla sızdırdı

meta quest 2

Facebook, Oculus Quest 2 sanal gerçeklik (VR) başlığını henüz resmi olarak duyurmasa da, yanlışlıkla internete sızdırdı. Facebook, Quest 2’yi “şimdiye kadarki en gelişmiş hepsi bir arada VR sistemi” olarak tanımlıyor.

Facebook Blueprint’te görülen çok sayıda videoda, Oculus Quest 2’nin selefine kıyasla daha hafif ve yumuşak olacağı vurgulanıyor. Bir önceki modeldeki sert plastik baş bandının yerini yeni versiyonda daha yumuşak, kumaş kaplı bir bandın alacağı belirtiliyor. Bu da Facebook’un orijinal Oculus Quest’in “konforsuzluğu” ile ilgili şikayetleri dikkate aldığını gösteriyor.

Sızıntıda Oculus Quest 2’nin teknik özelliklerini de detaylı biçimde görmek mümkün oluyor. Cihazın kalbinde Qualcomm’un sanal gerçeklik deneyimi için hazırladığı Snapdragon XR2 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 6 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Oculus Quest 2’de piksel sayısı da yüzde 50 oranında artıyor ve göz başına çözünürlük 2K’ya yükseliyor. Yeni sızıntıda yenileme hızı konusunda somut bir bilgi görülmese de, daha önceki sızıntılarda hızın 72Hz’den 90Hz’ye yükseleceği ortaya çıkmıştı.

oculus quest 2Oculus Quest 2’de kontrol kolları da daha konforlu bir deneyim sunma hedefiyle ergonomik olarak yenileniyor. Kullanıcıların bu kolları bazı oyunlarda tamamen bırakabileceği belirtilirken, Quest 2’nin el takibi de yapabileceği vurgulanıyor. Quest 2, 3D ses özelliğiyle de oyun içinde nesnelerin nerede olduğunu daha kolay anlamaya yardımcı olacak.

Oculus Quest 2 güçlü teknik özellikleri sayesinde tek başına kullanıldığında çok daha iyi bir deneyim sunacak gibi görünüyor. Konfor konusundaki şikayetlere kulak veren Oculus’un orijinal versiyonun 499 dolarlık fiyatında değişikliğe gidip gitmeyeceği şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER