Teknoloji

NVIDIA’nın yeni entegre GPU’su: GeForce 9400M

Teknoblog.com – Daha fazla görsel işleme performansına olan talep daha güçlü grafik işlemci birimlerinin piyasaya çıkmasına vesile oluyor. Oyuncular, video izleyicileri, tasarımcılar ve şimdi profesyonel çalışanlar optimize edilmiş PC çözümlerine ihtiyaç duyuyor. NVIDIA’nın yeni GeForce 9400 M GPU’su dizüstü bilgisayarlardaki entegre görüntü işlemcilere göre beş kat fazla performans sunuyor.

NVIDIA bu yeni ürünüyle PC pazarının en fazla gelişim gösteren dizüstü bilgisayar segmentindeki yerini daha da genişletmek istiyor. Apple geçtiğimiz Salı günü duyurusu yapılan yeni MacBook ve yeni MacBook Pro ile MacBook Air’da NVIDIA’nın bu yeni işlemcisini kullanıyor.

NVIDIA GeForce 9400M tek bir yongadan oluşuyor. Yüksek performansı, yüksek entegre tasarımı onu dizüstü bilgisayarlar ve küçük bilgisayarlar için ideal hale getiriyor. 16 paralel işlemci çekirdeği 54 GFLOP’luk işleme güçü sağlıyor. Bu değer onu pazarın en güçlü entegre GPU’su yapıyor. Buna ek olarak 9400M, Intel Centrino 2’den 5 kata kadar daha hızlı grafik performansı sağlarken, ayrıca daha uzun süreli pil gücüne de sahip. Bu sayede müşteriler sadece bir pil ile bütün bir HD filmi seyredebilirler.

İLGİLİ HABERLER